Νίκη-ανάσα η Κέρκυρα(2-1 τον Εργοτέλη)

Νίκη-ανάσα πήρε η Κέρκυρα, επικρατώντας 2-1 του Εργοτέλη στο Νησί των Φαιάκων, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Κατσικοκέρη στο 9΄, όμως η ομάδα του Χάβι Γκράθια, στο ντεμπούτο του Ισπανού, ανέτρεψε την κατάσταση με πέναλτι του Ιωάννου (34΄) και αυτογκόλ του Σασιασβίλι (55΄). Με 10 παίκτες από το 43΄ οι Κρητικοί, λόγω αποβολής του Ζούνιορ με απευθείας κόκκινη.

Μαγική εικόνα το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου, καθώς οι γηπεδούχοι δεν... υπήρχαν στο γήπεδο, όμως ευνοήθηκαν από τον διαιτητή και από την «ανοησία» του Ζούνιορ. Πολύ ανώτερος ο Εργοτέλης, προηγήθηκε στο 9΄ με τον νεαρό Κατσικοκέρη μετά από σέντρα του Λεάλ και έχασε αρκετές ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμά του. Όμως, στο 34΄ ο Κωνσταντινέας έδωσε πέναλτι-φάντασμα σε μαρκάρισμα του Χίμπλιγκερ στον Ιωάννου κι έτσι ο άσος της Κέρκυρας ισοφάρισε από τη βούλα. Οι Κρητικοί μπορεί να διαμαρτύρονται δικαίως για το πέναλτι, αλλά στη φάση του 44ου λεπτού δεν φταίει κανείς άλλος παρά μόνο ο αρχηγός τους. Ο Ζούνιορ διεκδίκησε με άκρως επικίνδυνο τρόπο τη μπάλα από τον Χαμπλ και αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για όλο το β΄ ημίχρονο.

Στο 55΄ ο Αγρίτης σέντραρε από δεξιά και ο Σασιασβίλι υπό την πίεση του Ιωάννου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να γράψει το 2-1 που έμεινε έως το τέλος. Μια νίκη υπερπολύτιμη για τους Κερκυραίους που μπορούν πλέον να ελπίζουν.



Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Κίτρινες: Γκαλίνοβιτς, Γιάντσης, Κοντοδήμος - Χίμπλινγκερ, Φραγκουλάκης, Μπέτο, Σαρρής

Κόκκινη: Ζούνιορ (44΄)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Βέντσελ, Βενέτης, Καλαντζής (73΄ Γιάντσης), Αγρίτης (88΄ Γραμμόζης), Χαμπλ, Κοντοδήμος, Οσμάν, Μαζνόφ, Γκουστάβο, Ιωάννου (84΄ Λόβιν)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Γιαλούσης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Κατσικοκέρης (78΄ Κουτσιανικούλης), Τζούνιορ, Μπέτο, Φραγκουλάκης (69΄ Χρυσοφάκης), Σαρρής, Λεάλ (62΄ Μπούντιμιρ), Σασιασβίλι
Πηγή: skai.gr