Τελική ευθεία για το Εuro 2012

Τα βλέμματα στραμμένα στα τρία νέα πρόσωπα ήταν στη σημερινή συγκέντρωση των παικτών της Εθνικής Ελλάδας, ενόψει του κρίσιμου αγώνα εναντίον της Κροατίας την Παρασκευή. Ο Αγγελος Χαριστέας του Παναιτωλικού, ο Φάνης Γκέκας της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και ο Διονύσης Χιώτης του ΑΠΟΕΛ είναι οι τρεις... «παλιοί» νέοι. 

«Δεν έχω αγωνία με την κακή έννοια. Χαίρομαι που βρίσκομαι πάλι σε αυτή την ομάδα. Δούλεψα πολύ αυτό το διάστημα, η δουλειά μου απέφερε καρπούς και τώρα είμαι εδώ για να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να πάει η Εθνική στο Euro. Κάνεις πολλές σκέψεις όταν έχεις να κληθείς τόσο καιρό, αλλά δεν σταματούν οι φιλοδοξίες και τα όνειρα. Πέρυσι δεν άξιζα να είμαι στην Εθνική, γιατί δεν είχα ρυθμό και παιχνίδια στα πόδια μου. Οι φετινές εμφανίσεις μου απέδωσαν καρπούς. Πιστεύω ότι πηγαίνω αρκετά καλά μέχρι τώρα και γι’ αυτό ήρθε η κλήση. Η ομάδα πρέπει να δείξει πάθος για τη νίκη, όλα τα παιδιά να είναι έτοιμα 100% αγωνιστικά και ψυχολογικά και είμαι σίγουρος πως αυτή η ομάδα έχει το μέταλλο και θα τα καταφέρουμε» είπε μεταξύ άλλων ο Χαριστέας, σκόρερ του «χρυσού» γκολ της Εθνικής στον ιστορικό τελικό του Euro 2004 εναντίον της Πορτογαλίας.

Ο Διονύσης Χιώτης, ο οποίος επανακλήθηκε στην Εθνική μετά από εννέα χρόνια για να καλύψει το κενό που άφησε ο τραυματισμός του βασικού γκολκίπερ της Εθνικής, Μιχάλη Σηφάκη (προτιμήθηκε αντί του Κώστα Χαλκιά, ο οποίος είναι πλέον αναπληρωματικός του Κρέσιτς στα περισσότερα ματς του ΠΑΟΚ) δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σάντος που με εμπιστεύτηκε. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σε περίπτωση που με προτιμήσει ο προπονητής. Στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ υπάρχει και μεγαλύτερη προβολή, καθώς τα παρακολουθούν πολλοί θεατές και δείχνεις την πραγματική σου αξία. Θεωρώ πως αξίζω να είμαι εδώ. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτή η ομάδα έχει δείξει πως τα καταφέρνει στα δύσκολα».

Ο Φερνάντο Σάντος έχει καλέσει στην αποστολή τους εξής παίκτες: ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:  Τζόρβας, Χιώτης. ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Σπυρόπουλος, Ζαραδούκας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος Κυριάκος, Παπαδόπουλος Αβραάμ, Τοροσίδης, Βύντρα ΜΕΣΟΙ: Κατσουράνης, Καραγκούνης, Τζιόλης, Φωτάκης, Μάκος, Κονέ, Πέτσος. ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Σαμαράς, Χαριστέας, Γκέκας

Συγκριτικά με την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για τα ματς με το Ισραήλ και τη Λετονία δεν κλήθηκαν οι τραυματίες Νίνης, Σηφάκης, Φετφατζίδης, Καφές και οι   Μανιάτης, Λυμπερόπουλος, Γεωργιάδης, ενώ ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας, Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος δεν είχε κληθεί για τα δύο προηγούμενα ματς, απουσιάζει και αυτή τη φορά από τη λίστα του Φερνάντο Σάντος.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΙΛΙΤΣ

Δηλώσεις για το ματς της Παρασκευής έκανε και ο τεχνικός της Κροατίας, Σλάβεν Μπίλιτς, ο οποίος υπογράμμισε την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Θα πρέπει να ματώσουμε για κάθε μπάλα. Είναι σπουδαία ομάδα η ελληνική αλλά εμείς έχουμε τον τρόπο να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε. Δεν πρέπει όμως να παραγνωρίσουμε την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στα ελληνικά γήπεδα. Το παιχνίδι θα γίνει σε ένα σχετικά μικρό γήπεδο όπου οι οπαδοί είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Θα είναι καυτή ατμόσφαιρα αλλά οι παίκτες μου τα αντιμετωπίζουν αυτά κάθε εβδομάδα. Θα είμαστε έτοιμοι για την ελληνική πρόκληση. Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη μας φορά. «Μπορούν να να παίξουν φουλ άμυνα αλλά θα πρέπει να επιτεθούν και να γίνουν πιο επικίνδυνοι. Δεν θα ξέρουμε τι ακριβώς θα κάνουν μέχρι την έναρξη του αγώνα οπότε εμείς θα πάμε για το δικό μας πλάνο, να κυριαρχήσουμε στον αγώνα».  

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1) Κροατία 19 (16-5)
2) Ελλάδα 18 (10-4)
3) Ισραήλ 13 (11-11)
4) Γεωργία 10 (6-7)
5) Λετονία 8 (7-10)
6) Μάλτα 1 (4-17)
* Ο πρώτος προκρίνεται απευθείας στην τελική φάση του Euro 2012 και ο δεύτερος διεκδικεί την πρόκριση σε αγώνες μπαράζ.

ΟΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07/11/2011

Λετονία-Μάλτα (20:00)
Ελλάδα-Κροατία (21:45)

ΤΡΙΤΗ, 11/11/2011
Κροατία – Λετονία (20.00)
Γεωργία-Ελλάδα (20:00)
Μάλτα-Ισραήλ (20:00)

 

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα με την Κροατίας, τα οποία τιμώνται 10, 20 και 30 ευρώ, θα γίνεται από τα εξής σημεία:

Δευτέρα 3/10/2011: Εκδοτήριο θύρας 25 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», Γραφεία Ε.Π.Ο. στο Πάρκο Γουδή, Εκδοτήριο ΟΑΚΑ στον σταθμό «Ειρήνη» (10:00-17:00).

Τρίτη 4/10/2011: Εκδοτήριο θύρας 25 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», Γραφεία Ε.Π.Ο. στο Πάρκο Γουδή, Εκδοτήριο ΟΑΚΑ στον σταθμό «Ειρήνη» (10:00-17:00).

Τετάρτη 5/10/2011: Εκδοτήριο θύρας 25 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», Γραφεία Ε.Π.Ο. στο Πάρκο Γουδή, Εκδοτήριο ΟΑΚΑ στον σταθμό «Ειρήνη» (10:00-17:00).

Πέμπτη 6/10/2011: Εκδοτήριο θύρας 25 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», Γραφεία Ε.Π.Ο. στο Πάρκο Γουδή, Εκδοτήριο ΟΑΚΑ στον σταθμό «Ειρήνη» (10:00-17:00).

Παρασκευή 7/10/2011: Εκδοτήρια θύρας 25 & 17 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» (από τις 10:00 έως την έναρξη του αγώνα), Γραφεία Ε.Π.Ο. στο Πάρκο Γουδή (10:00-17:00), Εκδοτήριο ΟΑΚΑ στον σταθμό «Ειρήνη» (10:00-14:00).

Την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσουν επιπλέον εκδοτήρια στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά όχι από τις 10 το πρωί. Οσοι φίλαθλοι προέβησαν σε κρατήσεις online, μπορούν να παραλαμβάνουν τα εισιτήριά τους την Πέμπτη και την Παρασκευή από το εκδοτήριο της θύρας 25 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», κατά τις ώρες λειτουργίας του για την πώληση απλών εισιτηρίων.

 

Πηγή: skai.gr