Νίκη με ανατροπή για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι(2-1 τον ΠΑΟΚ)

Την τρίτη νίκη σε τρία ματς πέτυχε ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος  της Σούπερ Λίγκα. Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε με τον Μπαλάφα στο 25', αλλά οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν την ανατροπή με τέρματα των Φουστέρ στο 35' και Τζιμπούρ στο 42'.

Το α' ημίχρονο ήταν «χορταστικό», με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά και για ένα δεκάλεπτο να έχει κλείσει τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του. Ωστόσο, αυτή την ασφυκτική πίεση δεν την μετέτρεψε σε γκολ. Σιγά-σιγά ο «Δικέφαλος» ισορρόπησε το ματς και στην πρώτη αντεπίθεση που έκανε, πέτυχε και γκολ. Ηταν στο 25', όταν σε γύρισμα του Λίνο από αριστερά, ο Χολέμπας προ του Σαλπιγγίδη πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Γκαρσία, ο Κοστάντσο έδιωξε άτσαλα την μπάλα και ο Μπαλάφας από κοντά άνοιξε το σκορ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πτοήθηκαν. Ανασυγκροτήθηκαν και πριν φύγει το ημίχρονο πέτυχαν την ανατροπή. Στο 35' και σε σέντρα του Τοροσίδη από δεξιά, ο Φουστέρ με κεφαλιά «ψαράκι» ισοφάρισε. Στο 38' ένα δυνατό σουτ του Φέισα απέκρουσε με δυσκολία ο Κρέσιτς και στο 42', ο Μιραλάς σέντραρε από αριστερά και ο Τζιμπούρ με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Με πιο δραστήριο τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε το β' ημίχρονο, αφού ο ρυθμός του Ολυμπιακού ήταν πεσμένος. Για αρκετή ώρα η μπάλα παιζόταν στο κέντρο και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες περιορίστηκαν σε κάποια σουτ που έφυγαν άουτ, όπως του Τζιμπούρ στο 64' και του Τοροσίδη στο 74'. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν τρίτο γκολ κι έτσι παρέμεινε το 2-1, που έφερε τους δύο αντιπάλους «συγκάτοικους» στην κορυφή, αλλά με τον Ολυμπιακό να έχει δύο ματς λιγότερα. Στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ έχασε την μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Γεωργιάδη.



ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Μιραλάς - Ετο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Φέισα (70' Μοντέστο), Ιμπαγάσα (67' Μακούν), Φουστέρ, Μιραλάς (92' Αμπντούν), Τζιμπούρ.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Έτο (87' Σπαντάτσιο), Μπαλάφας, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης (74' Ιβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (79' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.



Σε αναμετρήσεις για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ατρόμητος-Παναιτωλικός 2-1
ΟΦΗ-Εργοτέλης 1-0
Αρης-Ξάνθη 0-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 2-1
Πανιώνιος-AEK 0-1
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. ΒΑΘ.
1. Ολυμπιακός 3              9
-. ΑΕΚ 4                          9
-. ΠΑΟΚ 5                       9
-. Ατρόμητος 5                  9
5. ΠΑΣ Γιάννινα 5              8
6. Παναθηναϊκός 3             7
-. Πανιώνιος 5                    7
-. Παναιτωλικός 5              7
9. ΟΦΗ 3                          4
-. Εργοτέλης 5                   4
-. Ξάνθη 5                          4
12. Αστέρας Τρίπολης 4     2
-. Άρης 3                           2
14. Κέρκυρα 5                   1

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου
Κέρκυρα-Ατρόμητος 17:15
ΑEK-Ολυμπιακός 20:30
Κυριακή 16 Οκτωβρίου
Ξάνθη-Παναθηναϊκός 16:00
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 16:00
Εργοτέλης-Άρης 18:15
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 20:30
Πηγή: skai.gr