Στημένα παιχνίδια: Απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα για 68 εμπλεκόμενους

Aναλυτικά η λίστα με όλους τους εμπλεκομένους στα στημένα ματς ΕΔΩ

Απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα για 68 εμπλεκόμενους στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια και τα παράνομα στοιχήματα στο ποδόσφαιρο με απόφαση του ανακριτή.

Η απόφαση ισχύει και για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Την Παρασκευή, δόθηκαν στη δημοσιότητα, με διάταξη της προϊστάμενης της εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ράικου, τα ονόματα και των 85 των εμπλεκομένων στην υπόθεση με τα στημένα ματς.

Στην υπόθεση εμπλέκονται μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Αθανάσιος Κανελλόπουλος, οι πρόεδροι των ομάδων Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης, ο διεθνής ποδοσφαιρστής Αβραάμ Παπαδόπουλος, παίκτες, διαιτητές και άλλοι.

Εντάλματα σύλληψης κατά 5 ατόμων μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ποδοσφαιρικός παράγοντας Μάκης Ψωμιάδης εξέδωσε ο ανακριτής που ανέλαβε την έρευνα για τα στημένα ματς και τα παράνομα στοιχήματα στο ποδόσφαιρο.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αρχίσουν τα εθνικά πρωταθλήματα τη νέα σεζόν.

"Η υπόθεση των στημένων αγώνων ούτε μας αφορά, ούτε μας αγγίζει" δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της Σούπερ Λιγκ, Βαγγέλης Μαρινάκης σχολιάζοντας τη δίωξη που του ασκήθηκε. Υποστήριξε ταυτόχρονα πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει οποιοδήποτε αδίκημα.

Απόλυτα ικανοποιημένη εμφανίζεται από την πλευρά της η UEFA για τις εξελίξεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 24ώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρός της, Μάριος Λευκαρίτης στην έκτακτη εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με θέμα τα στημένα παιχνίδια.

Να διακοπεί το πρωτάθλημα, ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός.

Στο μεταξύ, ποινική δίωξη ασκήθηκε στον Γιάννη Μπουρούση για παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ μετά την αποκάλυψη του διαλόγου που είχε με τον Μάκη Ψωμιάδη.


Την εμπλοκή του στα "στημένα" παιχνίδια αρνήθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Διαγόρας Κωνσταντίνος Χρυσοχοϊδης. Δείτε την ανακοίνωση του ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr