Στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων στα στημένα

Aναλυτικά η λίστα με όλους τους εμπλεκομένους στα στημένα ματς ΕΔΩ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν την Παρασκευή, με διάταξη της προϊστάμενης της εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ράικου, τα ονόματα και των 85 των εμπλεκομένων στην υπόθεση με τα στημένα ματς.

Μεταξύ αυτών αναφέρονται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Θωμάς Μητρόπουλος, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Ιωάννης Κομπότης, οι διαιτητές Δημήτρης Καλόπουλος και Ιωάννης Σπάθας, ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Αθανάσιος Κανελλόπουλος, καθώς και τα ονόματα πολλών άλλων παραγόντων του ποδοσφαίρου.

Εντάλματα σύλληψης κατά 5 ατόμων μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ποδοσφαιρικός παράγοντας Μάκης Ψωμιάδης εξέδωσε νωρίτερα ο ανακριτής που ανέλαβε την έρευνα για τα στημένα ματς και τα παράνομα στοιχήματα στο ποδόσφαιρο.

Απόλυτα ικανοποιημένη εμφανίζεται από την πλευρά της η UEFA για τις εξελίξεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 24ώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρός της, Μάριος Λευκαρίτης στην έκτακτη εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με θέμα τα στημένα παιχνίδια.

«Η UEFA μένει ικανοποιημένη από τις εξελίξεις και τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα η Πολιτεία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισχυρός παράγοντας, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου περιμένει να δει την εξέλιξη των πραγμάτων.

Την απάθεια της αθλητικής δικαιοσύνης και όλων των εμπλεκόμενων αρχών στιγμάτισε ο καθηγητής διαιτησίας, και πρώην διαιτητής Α' Εθνικής, Περικλής Βασιλάκης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

«Έπρεπε να έχει έρθει το ΔΝΤ του ποδοσφαίρου, η UEFA και η FIFA στην ΕΠΟ για να αποκαλυφθεί το θέμα» υπογράμμισε.

Ο κ. Βασιλάκης σημείωσε ότι η αθλητική δικαιοσύνη έπρεπε να είχε ασχοληθεί με το σκάνδαλο πολύ πριν την τακτική δικαιοσύνη.

«Κάποια στιγμή εκτός από ανεξάρτητη δικαιοσύνη χρειάζεται και ανεξάρτητη διαιτησία κάτι που φαίνεται να μην το θέλουν πολλοί» δήλωσε με νόημα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βασιλάκης ζήτησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο ποδόσφαιρο.

Τα 15 ονόματα που δημοσιοποίησαν την Πέμπτη το πρωί οι δικαστικές αρχές είναι τα ακόλουθα: Αχιλλέας Μπέος, Γιώργος Τσακογιάνης, Νικόλαος Ζαμάνης, Βασίλειος Καρακούλιας, Ανδρέας Δημόπουλος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Αθανάσιος Ντότσης, Νικόλαος Χάλκος, Νικόλαος Παντέλης, Σταύρος Ψωμιάδης (οι δέκα που έχουν συλληφθεί από την Τετάρτη), Χρυσόστομος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Βασίλειος Γεωρτσιάκος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Γιάννης Παπακώστας (οι πέντε για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης).

Οι κυριότερες κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης απάτη και εκβίαση με απειλή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία, αλλοίωση αποτελεσμάτων ποδοσφαίρου, παράνομη οπλοκατοχή.
Πηγή: skai.gr