«Προειλημμένη» η απόφαση για τους Μεσογειακούς Αγώνες

Η Ελλάδα δε θα διοργανώσει τελικά τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 σε Βόλο και Λάρισα.
Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στο Παρίσι η Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων αποφάσισε να αφαιρέσει από την χώρα μας τη διοργάνωση, λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων που παρατηρούνταν στην υλοποίηση των έργων με κυριότερο αυτό του Μεσογειακού χωριού.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού χαρακτήρισε «προειλημμένη» την απόφαση της αρμόδιας διεθνούς επιτροπής, επισημαίνοντας πως δεν έγινε δεκτός ο εξορθολογισμένος προϋπολογισμός για αγώνες. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση αυτή ανακοινώνεται μόλις λίγες μέρες μετά τη νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τη διεθνή επιτροπή, μια πρόταση υπεύθυνη με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, η οποία εξορθολόγιζε τις υπέρογκες δαπάνες που προέβλεπε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και περιόριζε το συνολικό κόστος των Μεσογειακών Αγώνων από 358.000.000 σε 126.000.000, συμπεριλαμβάνοντας και το κόστος της φιλοξενίας». «Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε αποσαφηνίσει ότι θα εγγυηθεί την άριστη διεξαγωγή των αγώνων με σημαντικά μειωμένο κόστος και με ταυτόχρονη επένδυση στη δημιουργία υποδομών, στην τουριστική ανάπτυξη και στην προβολή της Θεσσαλίας, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για "φιέστες"» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΝΔ: «Αστείες οι αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ»

«Οι αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ είναι αστείες. Όλος ο καυγάς έγινε για το χωριό των αθλητών, που αποτελούσε κύρια προϋπόθεση για τη ΔΕΜΑ», υποστήριξε στη Ναυτεμπορική ο βουλευτής Μαγνησίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θανάσης Νάκος. «Εμείς συμφωνήσαμε να γίνει εκλογίκευση υπό το φως των νέων οικονομικών δεδομένων. Έγινε και καταργήθηκαν τα περιττά έξοδα. Τα αθλητικά έργα ήταν κατά 90% έτοιμα. Απέμενε μόνο το κωπηλατοδρόμιο και οι εγκαταστάσεις για την ιστιοπλοΐα», πρόσθεσε ο κ. Νάκος.

ΛΑ.Ο.Σ.: Ντροπή για την Ελλάδα

«Ντροπή και μόνο ντροπή για την Ελλάδα προκαλεί η απόφαση της ΔΕΜΑ να αφαιρέσει από τη χώρα μας τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013», σχολιάζει ο ΛΑ.Ο.Σ. «Η κυβερνητική ανικανότητα και αδιαφορία σε ένα αθλητικό γεγονός, που μόνο οφέλη μπορούσε να φέρει στη χώρα μας, έλαμψε και πάλι», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Ο ΛΑ.Ο.Σ. κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «προκειμένου να εξυπηρετήσει τους εκλεκτούς προσκεκλημένους λαθρομετανάστες του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει λεφτά αμέσως». «Για την Ελλάδα και την περιφερειακή ανάπτυξη λεφτά δεν υπάρχουν», καταλήγει.

ΣΥΡΙΖΑ: Θετική η απόφαση

«Πολύ σύντομα διαψεύστηκαν οι αρχικές διακηρύξεις περί Μεσογειακών αγώνων - δήθεν - εργαλείου για την αθλητική, πολιτιστική, περιβαλλοντική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλίας», σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης. Κρίνει επίσης θετική για τη χώρα την απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων να πάρει πίσω τους Μεσογειακούς αγώνες, γιατί, όπως υποστηρίζει, «η οικονομία της χώρας και οι εργαζόμενοι θα γλιτώσουν ένα δυσβάσταχτο κόστος, σε μια περίοδο που μειώνονται μισθοί και συντάξεις και η κοινωνία οδηγείται στην ανέχεια και οι πολίτες κάτω από τα όρια της επιβίωσης». Συμπληρώνει ωστόσο ότι «η κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφύγει τη διεθνή κατακραυγή αν είχε αποφασίσει να σταματήσει εγκαίρως την μικροκομματική πολιτική της».
Πηγή: skai.gr