Ρήγας στον ΣΚΑΪ για το περιστατικό με Τζανακόπουλο: Δεν έχω απολύτως καμία ευθύνη για οτιδήποτε και αν έχει συμβεί

«Μικρόψυχες οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ως προς τον πολιτικό του αντίπαλο» τόνισε ο κ. Ρήγας

Στο περιστατικό με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στους Αταίριαστους του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Ρήγας ερωτηθείς για το συμβάν, τόνισε στον Γιάννη Ντσούνο και στον Χρήστο Κούτρα:

«Θα μου επιτρέψετε να μην το κουβεντιάσουμε αυτό, καθώς είναι άλλα τα πολύ σημαντικότερα θέματα, ότι είναι θα κουβεντιαστεί στα αρμόδια όργανα του κόμματος. Δεν την αφορά την κοινωνία και κυρίως δεν αφορά τη συζήτησή μας στην κρίσιμη φάση που υπάρχει και για την κοινωνία αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ που μπαίνει σε μια νέα εποχή.

Γνωρίζετε το ήθος και το ύφος μου είναι να μην μπαίνω σε τέτοιες συζητήσεις. Πάντως εγώ δεν έχω καμία ευθύνη για οτιδήποτε και αν έχει συμβεί ή θα μπορούσε να έχει συμβεί. Απολύτως καμία». 

Αναφερόμενος στην κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί, ο κ. Ρήγας σχολίασε:

«Πριν πω για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, είναι πάρα πολύ δύσκολο για όλους μας, αλλά και για εμένα. Ξέρετε τον Αλέξη τον Τσίπρα τον ξέρω από μικρή ηλικία. Ήμουν από αυτούς που τον στήριξα, όλα τα χρόνια και στην ηγεσία και στα δύσκολα χρόνια που ήμουν γραμματέας του κόμματος που με εμπιστεύτηκε το κόμμα αλλά και ο ίδιος, όλη αυτή την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας. Και επίσης σε μια ακόμη μια δύσκολη περίοδο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας που είχαμε και την εξέλιξη με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Θέλω να σας πως ότι και ο Αλέξης Τσίπρας και ότι γίναν, το ενιαίο κόμμα και ότι η αριστερά είναι κυβέρνηση, είναι σφραγίδα του απολύτως και βεβαίως, θέλω να μου το επιτρέψετε αυτό, είναι μικρόψυχες κυρίως οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ως προς τον πολιτικό του αντίπαλο αλλά ξέρετε κάτι; Είναι και η εικόνα της Νέας Δημοκρατίας όταν δεν παρέδωσε ο κ. Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι μια εικόνα πολύ κακή για το πολιτικό σύστημα». 

Για το αν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα απάντησε: 

«Ο Αλέξης ο Τσίπρας θα είναι και σήμερα και αύριο και μεθαύριο, η συμβολή του εννοώ θα είναι σημαντική. Δεν είναι από τους ανθρώπους και δεν είμαστε σαν κόμμα οι άνθρωποί του να φεύγουν όταν κλείνουν κάποιοι κύκλοι και εννοώ ότι με την παρουσία του θα ηγηθεί την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από δω και πέρα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει όπως είπε και ο ίδιος. Το νέο κύμα πρέπει να είναι αυτός ο οποίος θα πρέπει να βγει από την άκρη και να αφήσει να περάσει μπροστά το νέο κύμα και των ανθρώπων και των πολιτικών που έχουμε ανάγκη να υπάρξουν».

Για τον διάδοχο του Τσίπρα και αν θα πρέπει να τον υποδείξει:

«Όχι. Νομίζω δεν θα ερμηνεύσω τον Αλέξη τον Τσίπρα αλλά αντιλαμβάνομαι, το γνωρίζω, ο Αλέξης το Τσίπρας έχει εμπιστοσύνη στην ηγεσία μας, στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε και θα αφήσει τα πράγματα να πάνε με την φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, όπως ξέρουμε εμείς να τα χειριζόμαστε.

Είναι πολύ γρήγορα τα πράγματα όπως έχουν γίνει. Εμείς θέλουμε τη Δευτέρα να υπάρξει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο οποίος θα είναι στις προγραμματικές δηλώσεις και αμέσως μετά θα έχουμε όλες τις εξελίξεις. Θα συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία, θα μπει ο οδικός χάρτης για το διαρκές ή κανονικό συνέδριο και την εκλογή νέου προέδρου».

Πηγή: skai.gr