Οικονόμου: Η Ελλάδα δεν αρκείται σε παθητικό ρόλο θεατή στις τουρκικές προκλήσεις

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως ανέφερε, συζήτησαν συζήτησαν ολόκληρο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και εξέτασαν προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας κυρίως στον αμυντικό τομέα. 

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ο πρωθυπουργός τόνισε στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή η χώρα μας αντιμετωπίζει πολλαπλές εξωγενείς προκλήσεις:

-Την τουρκική προκλητικότητα και την επιθετική ρητορική της γείτονος σε βάρος της χώρας μας.

-Την πανδημία με τους κινδύνους που συνεχίζει να προκαλεί.

-Τις σοβαρές συνέπειες της ενεργειακής κρίσης στα οικονομικά νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αρκείται σε παθητικό ρόλο θεατή απέναντι σε όλα αυτά. Με συνεχείς διπλωματικές ενέργειες, με διεθνείς πρωτοβουλίες, με όπλα μας την αναβαθμισμένη θέση της χώρας μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και το διεθνές κύρος του Πρωθυπουργού, ο οποίος πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις επίλυσης όλων των μεγάλων διεθνών ζητημάτων, η Ελλάδα ανθίσταται και προστατεύει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου. 

Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση ορθώνει αναχώματα απέναντι στις εξωγενείς προκλήσεις και παράλληλα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις που αναβαθμίζουν τις λειτουργίες του κράτους, την εκπαίδευση, την υγεία, τη δημόσια ασφάλεια, το επενδυτικό περιβάλλον, την ασφάλεια, που βελτιώνουν  τα εισοδήματα, που φέρνουν νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και πολλές νέες θέσεις εργασίας. 

Σχετικά, με τον χώρο της εκπαίδευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι στην αξιολόγηση των σχολείων που στοχεύει στη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου ανταποκρίθηκε το 99,2% των σχολείων της χώρας. «Μόλις ένα ποσοστό 0,8%, δηλαδή σε 114 σχολεία από το σύνολο των 13.000 της επικράτειας δεν υπήρξε αξιολόγηση και προφανώς θα υπάρξουν οι κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία», τόνισε.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την εξασφάλιση 177.000 σετ ρομποτικής για όλα τα παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου. «Με τον τρόπο αυτό ανάμεσα στα άλλα θα μπορούμε να επιτύχουμε την  εξοικείωση των μαθητών με τον Προγραμματισμό και την Τεχνολογία και την προώθηση της εκπαιδευτικής καινοτομίας, την ανάπτυξη δηλαδή δεξιοτήτων επικοινωνίας και πολύτιμων νοητικών δεξιοτήτων μέσα σε αυτό το οικοσύστημα», επισήμανε.

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να χορηγήσει «επίδομα» Πάσχα, απάντησε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης για ενδυνάμωση του εισοδήματος είναι πολιτική που εφαρμόζεται σε διάφορα επίπεδα, όπως η μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση φορολογικών συντελεστών, στήριξη για ανατιμήσεις κλπ. 

«Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δε θα μείνουν μόνες τους απέναντι στις πληθωριστικές πιέσεις, πάντοτε όμως στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού, μετρημένα και με σωφροσύνη», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 
 

Πηγή: skai.gr