Τραγωδία η πώληση του ΟΤΕ

Για σύγχρονη τραγωδία έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται το δημόσιο πλούτο.

Μόνο μια τριτοκοσμική χώρα θα πουλούσε δημόσιο πλούτο και αντί να κερδίζει το κράτος, να κερδίζει ένας ιδιώτης, τόνισε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στους εργαζόμενους στο κτίριο διοίκησης του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, η πώληση του ΟΤΕ δε θα πρέπει να προχωρήσει καθώς ο Οργανισμός αποτελεί βασικό εργαλείο εθνικού σχεδιασμού και ως εκ τούτου με την πώληση του ΟΤΕ η Ελλάδα χάνει το δικαίωμα να μπορεί να σχεδιάζει για την οικονομία και το λαό στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Ακόμα, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι ο ΟΤΕ δεν έχει μόνο παρουσία στην Ελλάδα, αλλά στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, ενώ έχει αναπτύξει ουσιαστική τεχνογνωσία που δεν πρέπει να χάσει η χώρα μας.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η παρουσία του στον ΟΤΕ είναι παρουσία συμπαράστασης και κοινού αγώνα. Κάνουμε μαζί αυτό τον αγώνα και θα τον κερδίσουμε.

Ανακρίβειες χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψη του στον ΟΤΕ. Όπως είπε ο κ. Ρουσόπουλος, πωλητής ενός ποσοστού σχεδόν 20% δεν είναι το κράτος αλλά ιδιώτης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστής Χατζηδάκης, συνέστησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να είναι πιο προσεκτικός.

Χρυσώνει το χάπι. Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη για την πώληση του ΟΤΕ κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής κάνει λόγο για παράδοση του ΟΤΕ, με όχημα την Marfin, στην Deutsche Telekom και προσθέτει ότι η η στρατηγική συμμαχία του ΟΤΕ με την Deutsche Telekom, την οποία επικαλείται η κυβέρνηση για να 'χρυσώσει το χάπι' της εκχώρησης του ΟΤΕ, είναι απολύτως προσχηματική, αφού ο συσχετισμός ανάμεσα στις δύο εταιρείες είναι πέρα για πέρα άνισος, ενώ η Deutsche Telecom παίρνει ουσιαστικά και το management του ΟΤΕ.
Πηγή: skai.gr