Όχι σε μείζονα υποχώρηση

Τη πεποίθησή του ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει μείζονα υποχώρηση στο θέμα της ονομασίας με ένα κράτος που αύριο μπορεί να μην υπάρχει εκφράζει ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Συγκεκριμένα, τονίζει πως \"δεν πρέπει να κάνουμε μείζονα υποχώρηση απέναντι σε ένα κράτος που αύριο μπορεί να μην υπάρχει ή να υπάρξει με πολύ διαφορετική μορφή\".

Σε συνέντευξή του στον \"Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής\" εξάλλου λεει χαρακτηριστικά \" πρέπει να κερδίσουμε χρόνο, γιατί τα Σκόπια οδεύουν σε διαλυτική κρίση\".

Για τη στάση του απέναντι σε μια συμφωνία για σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ, με γεωγραφικό προσδιορισμό, ο κ. Σαμαράς λεει ότι δεν ξέρει αν θα έρθει στη Βουλή.

\"Εκείνο που σίγουρα θα ψηφιστεί στη Βουλή είναι η επικύρωση της συμφωνίας ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Αυτό ασφαλώς θα περάσει, ό,τι κι αν ψηφίσω εγώ. Το πρόβλημα θα έλθει μετά, όταν τα Σκόπια απορρίψουν το γεωγραφικό προσδιορισμό από το \"σύνθετο\" όνομα και προσπαθήσουν να επιβάλουν στην πράξη το \"σκέτο\" Μακεδονία\" τονίζει.

\"Και τότε θα είναι δύσκολο να αντισταθούμε, διότι θα έχουμε ήδη υπογράψει\" καταλήγει.
Πηγή: skai.gr