Οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Διαφορά 1,5 και 1,6 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δείχνουν οι
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη GPO τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 36,2%, ΠΑΣΟΚ 34,6%, ΚΚΕ 7,1%, ΣΥΡΙΖΑ 4,2%, ΛΑΟΣ 4,6% και άλλο ή λευκό 5,8%.
Στην παράσταση νίκης, το 58,5% προβλέπει επικράτηση της ΝΔ, έναντι 22,2% που προβλέπει ΠΑΣΟΚ.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο κ. Καραμανλής προηγείται με 46,6% έναντι 32,9% του κ. Παπανδρέου.

Επίσης, το 51,4% κρίνει θετικά / μάλλον θετικά το έργο του κ. Καραμανλή και 42,1% θετικά / μάλλον θετικά το έργο του Γ. Παπανδρέου.

Προβάδισμα 1,5 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία δίνει η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Metron Analysis.

Η ΝΔ λαμβάνει 31%, ενώ το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 29,5%. Το ΚΚΕ λαμβάνει 7%, ο Συνασπισμός 4,3% και ο ΛΑΟΣ 3,5%. Τα λοιπά κόμματα λαμβάνουν 2,5%.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται και στην παράσταση νίκης με 56,8% έναντι 15,9% για το ΠΑΣΟΚ.

Η καταπολέμηση της ανεργίας φάνταζε ανέφικτος στόχος, ωστόσο, μειώθηκε με συγκεκριμένο και στοχευμένο σχέδιο δράσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του, στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης στο 'Ιλιον.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα είναι ικανοποιημένη, όταν, στην Ελλάδα, όποιος θέλει να εργαστεί, θα βρίσκει σταθερή και καλά αμειβόμενη εργασία.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση καταθέτει στους πολίτες την αλήθεια του έργου της.

Κάλεσε μάλιστα όλους τους Έλληνες, να αξιολογήσουν όσα η κυβέρνηση έχει πετύχει, λαμβάνοντας υπόψη το τί παρέλαβε και τι αντιμετώπισε.

Επίθεση στον πρωθυπουργό για το θέμα των ομολόγων εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στο Αγρίνιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο κ. Καραμανλής σύρθηκε να πάει στις εκλογές, αποδεικνύοντας ότι και ήξερε και συγκάλύπτε. Ανέφερε οτι, γνώριζε για το πόρισμα και ο μόνος τρόπος για να το σταματήσει ήταν η διάλυση της Βουλής.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι βαλίτσες έχουν ονοματεπώνυμο, έχουν διεύθυνση και μπορούν να τις βρουν.

Να κοντύνουν τα εκλογικά ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να ψηλώσει του ΚΚΕ, επανέλαβε στην ομιλία της από τη Νίκαια, η Αλέκα Παπαρήγα.

Νωρίτερα, από τον Ευαγγελισμό, η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για υπόθαλψη κατάλυσης της δημόσιας υγείας από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Στόχος του ΚΚΕ, τόνισε, είναι να εμποδίσει τα χειρότερα τόσο στον τομέα της Υγείας, στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό.

Πηγή: skai.gr