Ετοιμάζεται κατάθεση Στουρνάρα για Novartis ενώ ενισχύεται η έρευνα

Στην εισαγγελία του ’ρειου Πάγου, η οποία ερευνά τις καταγγελίες για «στήσιμο» της υπόθεσης Novartis, θα καταθέσει την προσεχή εβδομάδα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Ο κεντρικός τραπεζίτης ήταν ένα από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση από τους προστατευόμενους μάρτυρες, όμως η έρευνα σε βάρος του έχει τεθεί στο αρχείο.

Η εισαγγελική έρευνα πάντως διευρύνεται με την επιστράτευση δεύτερου εισαγγελέα, καθώς πέραν της ενδεχόμενης πολιτικής χειραγώγησης της υπόθεσης εξετάζονται οι χειρισμοί των εισαγγελέων διαφθοράς και οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες.

Τον δρόμο προς την Βουλή έχει πάρει εν τω μεταξύ η δικογραφία για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι κατονομάστηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως ενορχηστρωτές της ενοχοποίησης πολιτικών.

Στην Βουλή θα αποφασιστεί εάν θα συγκροτηθεί Εξεταστική ή Προανακριτική Επιτροπή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλέσει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην σύσταση Επιτροπών, κάνοντας λόγο για απόπειρα δίωξης των ανθρώπων που ανέδειξαν την υπόθεση.
Πηγή: skai.gr