Ο Τσίπρας συνεχάρη τον Μητσοτάκη για την νίκη της ΝΔ

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποίησε λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, δεδομένης της διαφαινόμενης επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές.

Αύριο στις 13:00 ο κ. Μητσοτάκης θα ορκιστεί στην πρωθυπουργία στο Προεδρικό Μέγαρο. Την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να γίνουν γνωστά τα ονόματα του υπουργικού συμβουλίου.

Θα γίνει επίσης δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου από τον κ. Τσίπρα ώστε να γίνει η εθιμοτυπική παράδοση της «σκυτάλης». Η ώρα δεν έχει προσδιοριστεί.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί επίσης η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, η οποία θα ορκιστεί την Τρίτη. Την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το καινούργιο υπουργικό συμβούλιο.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάντως στέκονται στο γεγονός ότι η Κουμουνδούρου εκτιμάται πως θα συγκεντρώσει περίπου 31%. Επισημαίνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για στρατηγική ήττα, ειδικά δεδομένης της πενταετούς φθοράς που έχει υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που τηλεφώνησε στον κ. Μητσοτάκη ώστε να τον συγχαρεί για την διαφαινόμενη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Ερντογάν ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη καλή επιτυχία, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε πως προσβλέπει σε επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με βάση το διεθνές δίκαιο.

Τον κ. Μητσοτάκη συνεχάρη τηλεφωνικά και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Πηγή: skai.gr