Κουτσούμπας στον ΣΚΑΪ: Το ΚΚΕ είναι εδώ για όσους προδόθηκαν

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ευρύτερου χώρου της αριστεράς να στηρίξουν το Κομμουνιστικό Κόμμα στις εκλογές της Κυριακής απηύθυνε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης έχουν προδώσει τα λαϊκά στρώματα και δεν μπορούν να ασκήσουν σοβαρή αντιπολίτευση.

«Έχουμε μία μεγάλη αγκαλιά», δήλωσε ο γενικός γραμματέας, τονίζοντας πως σε αντίθεση με άλλα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί πως όσοι το ψηφίσουν δεν θα το μετανιώσουν.

Εκτίμησε πως δεκάδες χιλιάδες πολίτες ακόμα αμφιταλαντεύονται όσον αφορά την ψήφο τους, προσθέτοντας ότι ο Περισσός έχει καταφέρει να συσπειρώσει ανθρώπους που στο παρελθόν στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ ή εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις όπως η Λαϊκή Ενότητα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ως κυβέρνηση εφάρμοσε το πιο σκληρό Μνημόνιο και τα μέτρα που είχαν εφαρμόσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν να εκλάβει κανείς σοβαρά τις σημερινές προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Τσίπρα.

Όσον αφορά τον κ. Βαρουφάκη, που με το ΜέΡΑ25 διεκδικεί θέση στην Βουλή, ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Οικονομικών πως προλείανε το έδαφος για το τρίτο Μνημόνιο και στην συνέχεια το ψήφισε με επιστολική ψήφο.

Το πραγματικό δίλημμα, συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας, είναι εάν θα υπάρχει δυνατό ΚΚΕ στο κοινοβούλιο, ώστε να διεκδικήσει περισσότερα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, προστατεύοντας συνάμα τα δικαιώματά τους.

Προειδοποίησε δε πως μετά το κλείσιμο της κάλπης «θα είναι πλέον αργά».
Πηγή: skai.gr