Δένδιας για Συμφωνία Πρεσπών: Δεν θα βάλουμε ποτέ τη χώρα σε μπελάδες

Για τον Κώστα Καραμανλή και το ζήτημα της ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας και το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών,  Νίκος Δένδιας με συνέντευξη του στην ΕΡΤ1.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που φέρουν τον Κώστα Καραμανλή να δέχθηκε την ονομασία «Μακεδονία» με επιστολή στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους ο Νίκος Δένδιας εξήγησε ότι «σε αυτό το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τοποθετηθεί κάθετα. Η χώρα έχει συνέχεια, η Ελλάδα δεν είναι υπέρ του αναθεωρητισμού των Συνθηκών. Για τα εθνικά θέματα κρατάμε πάντα χαμηλούς τόνους, δεν είμαστε το κόμμα που έχει βάλει ποτέ τη χώρα σε μπελάδες».

Και συνέχισε: « Το ότι διαφωνούμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών διαφωνούμε κάθετα, και είμαστε έξαλλοι με τη διαδικασία που μας έφτασε μέχρι εδώ. Δε μας ζητήθηκε ούτε γνώμη, ούτε βοήθεια, ούτε διαβούλευση. Μάλιστα ο πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει στο “Μακεδονία του Ίλιντεν” που είναι ο απόλυτος αλυτρωτισμό».

Σημείωσε ότι κανείς πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι υπέρ της αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια, «όπως και η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε είχε συμφωνήσει στο όνομα “Μακεδονία – Σκόπια». 

«Το 2004 οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Η κυβέρνηση Καραμανλή τότε είχε μια προτεραιότητα, να κρατήσει το θέμα “ανοιχτό” πάση θυσία ώστε να σταματήσει το κύμα αναγνωρίσεων που θα ερχόταν, ώστε να μην παγιωθεί. Αυτή ήταν η προτεραιότητα της εποχής. Αν αυτά τα έγγραφα που δημοσιεύονται αυτές τις μέρες ήταν τόσο σημαντικά και έλεγαν αυτά που παρουσιάζουν γιατί στην εκτενή συζήτηση που έγινε στη Βουλή δεν τα έφερε ο κ. Κοτζιάς και εμφανίζονται τώρα;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Δένδιας. 

«Ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση μπορεί να πετύχει «την αλλαγή διατάξεων μέσα από διαπραγματεύσεις με την άλλη πλευρά, υπάρχουν τα θέματα της γλώσσας και τα θέματα της εθνότητας – υπηκοότητας που πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε. Έχουμε το όπλο των διαπραγματεύσεων με την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα κάνουμε την προσπάθειά μας και θα την κάνουμε ξεκάθαρα» τόνισε ο Νίκος Δένδιας. 

Για το ασφαλιστικό που προτείνει η Νέα Δημοκρατία 


Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί το ασφαλιστικό προκειμένου να κινδυνολογεί και έκανε λαμπόγυαλο την οικονομία. «Το ασφαλιστικό είναι μια αιχμή την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί για να κινδυνολογεί. Λέει ο κ. Παππάς ότι θα χαθεί η προσωπική διαφορά ενώ την κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ! Την κράτησε για τους παλαιούς συνταξιούχους αλλά από εδώ και πέρα την κατάργησε. Βεβαίως δε θα καταργηθεί η προσωπική διαφορά, αλλά δε δικαιούται ο ΣΥΡΙΖΑ να κλαίει για αυτό», είπε ο Νίκος Δένδιας.

«Υπάρχει ο κύριος πυλώνας που παραμένει Δημόσιος αλλά και αυτός, όπως και οι άλλοι δύο, χρειάζεται μια οικονομία που θα αναπτυχθεί. Η οικονομία έτσι όπως πάει σήμερα, στο τέλος της ημέρας θα δημιουργήσει προβλήματα οπουδήποτε. ’ρα το ασφαλιστικό όπως υπάρχει, είναι παρακολούθημα της ευρύτερης διαχείρισης της οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτυγχάνει στο ευρύτερο θέμα και διεκδικεί και... αριστεία!», ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.