Κλείσιμο

Κατά της αύξησης των διοδίων από Αττική Οδό κυβέρνηση και ΝΔ

Κατά της αύξησης των διοδίων από την Αττική Οδό, σε δύο φάσεις, (από 1ης Ιουλίου και 1ης Ιανουαρίου) τάχθηκαν τόσο η κυβέρνηση, όσο και η ΝΔ. 

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «κάποια συμφέροντα δεν μπορούν να κρατηθούν ενόψει των εκλογών στις 7 Ιουλίου. Έτσι, ανακοίνωσαν μονομερώς αύξηση των διοδίων της Αττικής Οδού την 1η Ιουλίου και μεγαλύτερες αυξήσεις στη συνέχεια, παρότι βρίσκεται σε εξέλιξη Εισαγγελική Έρευνα η οποία έχει επικεντρωθεί στο θέμα των υπέρογκων εξόδων λειτουργίας και συντήρησης της Αττικής Οδού καθώς και στο χρόνο απόσβεσης του έργου, που σημαίνει ότι η Αττική Οδός πρέπει να επιστρέψει άμεσα στο Δημόσιο, πιθανά εντός του 2019».

Το υπουργείο κάλεσε «όλα τα κόμματα, τις πολιτικές δυνάμεις, την Αυτοδιοίκηση να πάρουν ξεκάθαρη θέση ενάντια σε αυτή τη μονομερή και απαράδεκτη ενέργεια αύξησης των διοδίων της Αττικής Οδού».

Πηγές της ΝΔ από την πλευρά τους σημειώνουν ότι δεν ήταν ενημερωμένοι για την απόφαση της εταιρείας να αυξήσει το αντίτιμο των διοδίων. Κάνουν δε λόγο για «προβληματική απόφαση που δεσμεύει και την επομένη κυβέρνηση».