Εκλογές 2019: «Κλειδώνουν» τα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ-Ποια ονόματα προτείνονται

Η κατάρτιση και η δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι το βασικό αντικείμενο συζήτησης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδριάζει στις 12:00.

Τα πρόσωπα που θα επιλεγούν αναμένεται να σηματοδοτήσουν την πολιτική «γραμμή», το πρόγραμμα του κόμματος αλλά και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης είναι δύο από τους ανθρώπους που βρίσκονται στο στενό πυρήνα των συνεργατών του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και δεν αποκλείεται να δώσουν την μάχη του σταυρού. Στη ίδια μάχη προκειμένου να δοθεί το μήνυμα για την ενίσχυση του προοδευτικού μετώπου και του στοιχήματος της κεντροαριστεράς αναμένεται να ριχθούν η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης. 

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αποτελεί γρίφο, καθώς από την Κουμουνδούρου δεν αποκαλύπτουν τα σενάρια που επεξεργάζονται. Οι τελευταίες πληροφορίες ήθελαν τον πρώην ευρωβουλευτή του Ποταμιού, Γιώργο Γραμματικάκη να είναι ένας από τους υποψηφίους αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες. Βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή της Έφης Αχτσιόγλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, καθώς αναμένεται να αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηματικό παραμένει και το τι μέλλει γενέσθαι με άλλους τέσσερις υποψηφίους του Επικρατείας τον Σεπτέμβριο του 2015, δηλαδή τον Γιάννη Δραγασάκη, την Θεανώ Φωτίου, τον Νίκο Κοτζιά και τον Κώστα Γαβρόγλου.