Βούτσης σε συνταξιούχους βουλευτές: Παραιτηθείτε από τα αναδρομικά

Να παραιτηθούν των αξιώσεών τους για αναδρομικά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, κάλεσε τους συνταξιούχους βουλευτές, ο Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ότι προκύπτει «ηθικό και πολιτικό πρόβλημα».

Ο Νίκος Βούτσης διευκρίνισε ότι η Βουλή δεν μπορεί να κάνει πρακτικά τίποτε άλλο πέραν της απόφασης που είχε λάβει το 2015 για αποσύνδεση της βουλευτικής αποζημίωσης από τις απολαβές των δικαστικών λειτουργών, παγώνοντας έκτοτε την παρακολούθηση των αυξήσεών τους και των όποιων διεκδικήσεων.

Τόνισε παράλληλα ότι πρόκειται για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις στις οποίες η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει κόντρα, παρά μόνο να παίξει καθυστερήσεις και για αυτό στόχευσε στο φιλότιμο των πρώην συναδέλφων του. «Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι», σχολίασε.

«Η έκκληση που κάνουμε, και έχει γίνει επανειλημμένα, είναι να αποσυρθούν οι διεκδικήσεις», είπε ο κ. Βούτσης. επισημαίνοντας ότι υπάρχουν σχετικές τελεσίδικες αποφάσεις κι από το ελεγκτικό συνέδριο.

«Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό, μπορεί να επιβραδύνει μόνο ή να βάλει σε χρονοδιάγραμμα μακρύ το θέμα της όποιας ικανοποίησης κι αυτό γίνεται, αλλά όχι να λειτουργήσει αντίθετα. Ηθικά και πολιτικά για μία ακόμα φορά ζητάμε από παλαιότερους συναδέλφους να αποσύρουν τις διεκδικήσεις ή να παραιτηθούν των αποφάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά