Μητσοτάκης: Το ζητούμενο είναι να αποσυρθεί ο Τσίπρας όχι μόνο η Λοϊζου

Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την υπόθεση της Μυρσίνης Λοΐζου, εξαπέλυσε από την Κέρκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διερωτήθηκε αν ο κύριος Τσίπρας τα γνώριζε όλα αυτά και επέλεξε να τα αγνοήσει ή αν δήθεν δεν γνώριζε και αναγκάστηκε να την αποσύρει κάτω από την πίεση της ΝΔ αλλά και της κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το ζητούμενο όμως δεν είναι να αποσυρθεί κάθε κυρία Λοΐζου, αλλά να αποσυρθεί επιτέλους από την εξουσία ο κος Τσίπρας.

Αυτό όπως είπε, μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρή παρουσία στις κάλπες, ξεκινώντας στις ευρωεκλογές και καταλήγοντας στις εθνικές.

Πρόσθεσε πως "αν  οι ευρωεκλογές προηγηθούν των εθνικών εκλογών, τότε στην ουσία οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο από έναν αγώνα που έχει δύο ημίχρονα. Και στο πρώτο ημίχρονο η Νέα Δημοκρατία πρέπει να βάλει πολλά γκολ και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι από το πρώτο ημίχρονο οι Έλληνες θα στείλουν στον κ. Τσίπρα ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι έχει τελειώσει και ότι ήρθε η ώρα η χώρα να προχωρήσει μπροστά’’ είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, επισημαίνοντας πως ο κ. Τσίπας έχει κάνει αρκετή ζημία στα εθνικά συμφέροντα. Τον κάλεσε να μην προσθέσει άλλη μια πριν τις εθνικές εκλογές, πιστεύοντας ότι είναι μεγάλος διαπραγματευτής. 

"Ας αφήσει στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της διαπραγμάτευσης των ελληνοτούρκικων σχέσεων" σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Η αντίδραση του Μαξίμου

"Δεν ήταν ανάγκη να μας υπενθυμίσει τον καημό του ο κος Μητσοτάκης. Εδώ και τριάμισι χρόνια που είναι αρχηγός της Ν.Δ. κοιμάται και ξυπνάει με το όνειρο να αποσυρθεί ο Τσίπρας... Ωστόσο, μετά τις ευρωεκλογές, μάλλον αυτός θα βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο να αποσυρθεί, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ευάγγελου Αβέρωφ και αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να αντιμετωπίσει κάποιον σοβαρό αντίπαλο στις εθνικές εκλογές του Οκτώβρη" σχολίασε τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η ανταπάντηση του Μαξίμου

Πηγές της ΝΔ σχετικά με την ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρουν τα εξής: «Για της Μυρσίνης την ποδιά, Τους έπιασε πια απελπισιά. Οσο διαβάζουν μόνο Ντοκουμέντο, τόσο πλησιάζουν στο φαλιμέντο».
Πηγή: skai.gr