Μητσοτάκης: Επαναφορά των ποσών σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες

«Εμείς έχουμε δεσμευθεί ότι θα επαναφέρουμε τα ποσά που η κυβέρνηση περιέκοψε πέρυσι για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το Δημογραφικό.

«Έχουμε μιλήσει για ένα σύγχρονο κι αποτελεσματικό Ασφαλιστικό Σύστημα. Ελκυστικό, ώστε να εντάσσονται αμέσως σε αυτό όλοι οι εργαζόμενοι, δίκαιο, ώστε να αποδίδει μετά το τέλος της εργασίας τους κόπους όλων στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου και αποτελεσματικό, ώστε να μην επιβαρύνει, αλλά -αντίθετα- να συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Το σχέδιο μας συστηματικά διαστρεβλώνεται από την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα σοβαρή που δεν έχει εφαρμόσει σύστημα τριών πυλώνων στο ασφαλιστικό»

«Πρόκειται, όμως, και για μία συνολική θεώρηση του προβλήματος, που περιλαμβάνει ταυτόχρονες πολιτικές για την Κοινωνική Πρόνοια, την Παιδεία, την Υγεία και, βέβαια, την Οικονομία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Το δημογραφικό έλλειμμα, ωστόσο, δεν είναι μόνο πρόβλημα ελληνικό, είναι και πανευρωπαϊκό. Γι' αυτό και θα το θέσουμε ως ειδική προτεραιότητα στην ευρωπαϊκή ατζέντα», ενημέρωσε το Σώμα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε, επίσης, ότι «υπάρχουν άλλωστε και πολλά παράπλευρα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν διακομματικά. Με ρεαλισμό και τόλμη: Θέματα, όπως οι υιοθεσίες, τα υπογόνιμα ζευγάρια και ο συγκλονιστικά μεγάλος αριθμός των εκτρώσεων», για να καταλήξει λέγοντας:

«Το Δημογραφικό γίνεται κι αυτό μέρος του κεντρικού αιτήματος όλων των Ελλήνων: Μίας μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Μόνο η οικονομική ανάκαμψη μιας Ελλάδας που θα παράγει μεγαλύτερο πλούτο και θα έχει περισσότερες δουλειές, θα ανοίξει το δρόμο και προς μια αποτελεσματική δημογραφική πολιτική. Μια γόνιμη πολιτική -κυριολεκτικά».