Μητσοτάκης: Ο τραγέλαφος Τσίπρα και Καμμένου τελειώνει με ένα μελόδραμα

Με ειρωνεία σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο στην Βουλή, σημειώνοντας πως ένας «τετραετής τραγέλαφος τελειώνει με ένα μελόδραμα».

Μιλώντας πριν την ψήφιση του πρωτοκόλλου για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο NATO, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι συνεχίζει το «θέατρο», καταλογίζοντάς του ότι το περασμένο καλοκαίρι έδωσε το στυλό στον πρωθυπουργό ώστε να υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών.


«Το ύστατο στάδιο της απαξίωσης είναι η πολιτική γελοιοποίηση», εκτιμώντας μάλιστα πως «είμαστε ακόμα στην αρχή», είπε, ζητώντας την προκήρυξη πρόωρων εκλογών το ταχύτερο δυνατό.

Ο κ. Μητσοτάκης , προσθέτοντας ότι στην παρούσα κατάστασή της η Βουλή δεν είναι δυνατόν να λαμβάνει τόσο σημαντικές αποφάσεις που δεσμεύουν την χώρα σε βάθος χρόνου.

Ενόψει της ψήφισης του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο NATO ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «επιζήμια συμφωνία» που βρίσκει αντίθετη την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Κατήγγειλε πως οι Πρέσπες δημιουργούν μειονοτικό πρόβλημα στην βόρεια Ελλάδα, καθώς παραχωρεί «εθνότητα», «ταυτότητα» και «γλώσσα» στα Σκόπια.

Τόνισε, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του, ότι ουδέποτε θα υποδεχτεί σκοπιανό πρωθυπουργό ως «Μακεδόνα», ενώ κάλεσε ειρωνικά τον υπουργό Άμυνας Αποστολάκη να υποδεχτεί στην Ελλάδα τον «μακεδονικό στρατό» για κοινά γυμνάσια.

Στρέφοντας τα βέλη του στις κοινοβουλευτικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πρωτοφανείς» καταστάσεις, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως επιβιώνει με ευκαιριακές συμμαχίες που αλλάζει από την μία ψηφοφορία στην άλλη.

Επιτέθηκε και στους έξι βουλευτές που δήλωσαν πως θα στηρίζουν εφεξής την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως στην πράξη παραβιάζουν τον όρκου τους δίνοντας εν λευκώ στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντιστεκόμαστε στο οικονομικό, εθνικό και θεσμικό ναυάγιο που έχει προκαλέσει στη χώρα μας αυτή η κυβέρνηση. Είναι ένα καθεστώς φόβου, ψεύδους, φόρων και εθνικών υποχωρήσεων. Ευτυχώς για τη χώρα, το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει».
Πηγή: skai.gr