Βούτσης: Κανένα σενάριο εκλογών πριν από τις ευρωεκλογές του Μαϊου...

Νέα σενάρια για τριπλές κάλπες το Μάιο τροφοδότησε η δήλωση του Προέδρου της Βουλής ότι "δεν υπάρχει κανένα σενάριο για εθνικές εκλογές πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου".

Αν και ο ίδιος υποστήριξε, ότι ιδίως μετά τη δήλωση πίστης των 6 "πρόθυμων" για τη διασφάλιση της πλειοψηφίας 151, η Βουλή εργάζεται για την εξάντληση της τετραετίας και το ίδιο επιθυμεί και η κυβέρνηση, το ορόσημο του Μαΐου που έβαλε ο Νίκος Βούτσης, άφησε περιθώρια πολλαπλών ερμηνειών και σχολίων, καθώς μοιάζει να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για τριπλές κάλπες το Μάιο. 

Πιο συγκεκριμένα, σε "πηγαδάκι" με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο περιθώριο της κοπής πίτας για τους ίδιους και σε ερώτηση εάν το χρονοδιάγραμμα πλέον πάει έως τον Οκτώβριο, ο κ. Βούτσης απάντησε: "Ως προς το Κοινοβούλιο ναι. Ως προς την οικονομία, την Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Μαΐου (σ.σ. ευρωεκλογές/ αυτοδιοικητικές) είναι παράγοντες  του μεγάλου κάδρου που προφανώς όλοι σκέφτονται και κάνουν τις κινήσεις του. 

Πάντως σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές για τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Εργαζόμαστε για την εξάντληση της 4ετιας. Εμείς ως Βουλή που είμαστε υποχρεωμένοι και η κυβέρνηση κατά τον πρωθυπουργό που θέλει να κάνει κάτι τέτοιο και κατά το Σύνταγμα. Θα δούμε...".

Όσον αφορά στις αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής ο Νίκος Βούτσης εξήγησε: «Μέχρι την Παρασκευή θα λήξει η εκκρεμότητα της ερμηνείας του άρθρου 15 του Κανονισμού της Βουλής. Εγώ δεν θα κάνω τίποτα άλλο από αυτό που θα προτείνει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής». 

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά