Το plan b για να διατηρήσει κοινοβουλευτική ομάδα ο Καμμένος

Θέμα ημερών (το πολύ μέχρι την Παρασκευή), αποτελεί η προαναγγελθείσα παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, που θα αφήσει την Κ.Ο των ΑΝΕΛ με 4 βουλευτές .

Το θέμα γίνεται πιο σύνθετο καθώς τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, σειρά έχει να διαδεχθεί ο Τέρενς Κουίκ που ήδη έχει διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ και συμπορεύεται ανοικτά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν την περίπτωση ο Πάνος Καμμένος, γνωρίζει ότι κινδυνεύει να χάσει την κοινοβουλευτική του ομάδα και να μην είναι αυτός πια πρόεδρος, καθώς δεν θα διαθέτει 5 βουλευτές που εκλέχτηκαν με τους ΑΝΕΛ, ο Αριστείδης Φωκά δεν προσμετρείται καθώς έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων .

Το παρασκήνιο οργιάζει και οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν σκέψεις στο Μαξίμου να ζητηθεί από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ να παραιτηθεί του δικαιώματος του, ώστε να υπάρξει μια ανακωχή στην τεταμένη σχέση με τον Πάνο Κάμμενο και να μκην χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ την διάλυση της Κ.Ο των ΑΝΕΛ.

Σε αυτήν την περίπτωση αν ο Τέρενς Κουίκ αρνηθεί να διαδεχθεί τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, τότε στη βουλή μπαίνει η Ελένη Σκλαβενίτη (4η στη λίστα του ψηφοδελτίου του Σεπτεμβρίου) και έτσι ο Πάνος Καμμένος παραμένει πρόεδρος της κοινοβουλευτικής του ομάδας, έχοντας όλα τα προνόμια που του δίνει η Βουλή.

Άλλωστε τόσο ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, όσο και ο Τέρενς Κουίκ έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, που θα διεξαχθούν τους επόμενους μήνες.