Καμμένος: Κυβέρνηση αποστασίας που έχασε το ηθικό της πλεονέκτημα

Σε ρόλο της πλέον σκληρής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος μετά τις αλλεπάλληλες εντάσεις που προκάλεσε για διαδικαστικά ζητήματα στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, άστραψε και βρόντηξε για το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών περνώντας τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο γενεές δεκατέσσερις.
 
«Στο όνομα ποιου συμφέροντος αποφασίσατε να πατήσετε αυτή τη συμφωνία (σ.σ. με ΑΝΕΛ) και να μετατρέψετε μια κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης σε κυβέρνηση αποστασίας, η οποία έχασε το ηθικό της πλεονέκτημα, που διαφυλάσσαμε μαζί επί 4 χρόνια;», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση εναντίον  της κυβέρνησης κατά τη βασική του τοποθέτηση στην Επιτροπή.
 
Ο ίδιος μάλιστα κλιμακώνοντας την επίθεση δήλωσε με σαφή υπαινικτική διάθεση ότι θλίβεται επειδή όπως είπε χαρακτηριστικά: «γνωρίζω την αλήθεια.  Όταν τα χρόνια περάσουν και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε όλες τις πηγές τις ιστορικές, θα καταλάβουν ποιοι έστησαν αυτή την ημέρα, ποιοι οδήγησαν σε αυτή τη Συμφωνία και για ποιο λόγο».
 
Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «ημέρα θρήνου για την Ελλάδα» επειδή όπως είπε παραχωρείται το όνομα της Μακεδονίας. Χαρακτήρισε τη Συμφωνία «όνειδος για την πατρίδα μας και τη Δημοκρατία» και ως «το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», ενώ προκειμένου να πείσει για τα επιχειρήματά του περί των κινδύνων που υποκρύπτει η κύρωσή της, προειδοποίησε ακόμα και για «αιματοχυσία» και συγκρούσεις στα Βαλκάνια, επειδή όπως ισχυρίστηκε ανατρέπεται η Συμφωνία της Γιάλτας.
 
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απέρριψε τις κατηγορίες περί πιέσεων των ΗΠΑ, δείχνοντας ως εμπνευστή της «λύσης» τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, κι αφήνοντας αιχμές περί πιέσεων από την Άνγκελα Μέρκελ και την Ευρώπη που όπως τους κατηγόρησε «θέλουν να κάνουν μπίζνες στα Σκόπια».
 
Παράλληλα, ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε βολές και εναντίον της ΝΔ, κατηγορώντας την παρά τις ενστάσεις της για άλλα ζητήματα παραχωρεί επίσης το όνομα της Μακεδονίας, ενώ επανέλαβε τις καταγγελίες του εναντίον του προέδρου της Βουλής και της κυβερνητικής πλειοψηφίας για «υπόγειες μεθοδεύσεις» και «παραβίαση του Κανονισμού» στη σύνθεση της Επιτροπής, μιλώντας μάλιστα για «παρεμβάσεις εξωκοινοβουλευτικών».
 

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά