Δεν είναι η πρώτη φορά-Ποιοι πολιτικοί στοχοποιήθηκαν με αφίσες το 2011

Δεν είναι λίγες οι φορές που πολιτικοί βρέθηκαν στο στόχαστρο με αφίσες, κυρίως στα χρόνια της κρίσης για τις υπογραφές τους στα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα. Το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο το 2011 όταν οι αφίσες κατά βουλευτών που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο είχαν κολληθεί από την μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη. 

Με τίτλο «Καταζητούνται» και την φωτογραφία του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου είχαν κυκλοφορήσει δεκάδες αφίσες στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα.  Μάλιστα τον Ιούλιο του 2011 η αστυνομία είχε προχωρήσει σε συλλήψεις ατόμων στην Θεσσαλονίκη που κολλούσαν τις συγκεκριμένες αφίσες. 




Αφίσες κατά των βουλευτών του «ναι» στο Μεσοπρόθεσμο κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο του 2011 στη Θράκη. Στο στόχαστρο είχαν μπει τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή με το εξής κείμενο: «Θρακιώτη, αυτοί ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο Μνημόνιο! Ας Μην ξεχάσουμε τους Νενέκους του καθεστώτος».

Στην Αλεξανδρούπολη είχε κυκλοφορήσει και δεύτερη αφίσα εναντίον των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ντόλιο, Ο. Ρεντάρη και Ε. Τσιαούση που «καταζητούνταν» για «εγκλήματα κατά του λαού» και για «νομιμοποίηση κρατικής βίας».

Την ίδια τύχη με τους συναδέλφους τους είχαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, Κώστας Σπηλιόπουλος, Θανάσης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Μαρία Κυριακοπούλου και οι τότε βουλευτές της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος και Μιχάλης Μπεκίρης και ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος του ΛΑΟΣ που «καταζητούνταν» με την ένδειξη «δοσίλογος».



Στις αφίσες κατά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αναφερόταν ότι «κρίνονται ένοχοι επειδή ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, προδίδοντας την βούληση των πολιτών και οδηγώντας τη χώρα σε νέα κατοχή».


Στην αφίσα για τους βουλευτές τις ΝΔ αναγραφόταν ότι «κρίνονται ένοχοι, επειδή ψήφισαν την υφαρπαγή της εθνικής μας περιουσίας, προδίδοντας την λαϊκή βούληση».

Την ίδια περίοδο οι «Αγανακτισμένοι» Θήβας χαρακτήριζαν σε αφίσα «ανεπιθύμητους» τους τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Τόγια, Βάσω Τσόνογλου και Άρια Αγάτσα αλλά και τον βουλευτή της ΝΔ, Μιχάλη Γιαννάκη. 

Οι αφίσες ονομάτιζαν τους βουλευτές ως υπεύθυνους για την υποθήκευση της ζωής των  πολιτών «και το ξεπούλημα του μέλλοντός μας». «Η ψήφιση του μνημονίου είναι έγκλημα κατά του λαού», έγραφαν χαρακτηριστικά οι αφίσες. 




Πηγή: skai.gr