Νίκος Σοφιανός: Ντόμινο επικίνδυνων σχεδίων στα Βαλκάνια

Οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν είναι άσχετες με εκείνες στα Βαλκάνια. Το τελευταίο διάστημα εκδηλώνεται ένα ντόμινο επικίνδυνων σχεδίων με την ελληνική κυβέρνηση να διεξάγει ρόλο - κλειδί για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ», το πρωί της Τρίτης 14 Αυγούστου, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Όπως πρόσθεσε, όλες οι εξελίξεις όπως η επαναχάραξη των συνόρων που διαφαίνεται με την κατάσταση σε Σερβία και Κόσσοβο, η συμφωνία με τη FYROM, οι ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά και οι εξελίξεις στην Τουρκία εντάσσονται στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια που είναι επικίνδυνες για τους λαούς της περιοχής και η μόνη απάντηση πρέπει να είναι η απεμπλοκή της χώρας από αυτά τα παιχνίδια.

Ιδιαίτερα επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμένου, τονίζοντας ότι διεξάγει το ρόλο του "μεντεσέ", του σημαιοφόρου των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα των φονικών πυρκαγιών ο Ν. Σοφιανός επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για πλήρη αποκατάσταση στο 100% των ζημιών που υπέστησαν οι οικογένειες στην περιοχή.
Πηγή: skai.gr