Αιτήματα στον Τσίπρα έθεσαν οι πυρόπληκτοι

Συνάντηση διάρκειας σχεδόν τριών ωρών είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με συντονιστικές επιτροπές κατοίκων από τους πυρόπληκτους οικισμούς Μάτι και Νέος Βουτζάς.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως η συνάντηση ήταν «πολύ εποικοδομητική» κι ότι οι πολίτες του έθεσαν «σειρά από εύλογα αιτήματα για να κερδίσουμε την μάχη της αποκατάστασης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων οι κάτοικοι έθεσαν στον πρωθυπουργό αιτήματα σχετικά με τις τρέχουσες ανάγκες τους και την δόμηση.

Ο κ. Τσίπρας προσέθεσε πως δεσμεύτηκε ότι το κράτος θα κάνει ό,τι είναι δυνατό «για τη κάλυψη των αναγκών όλων των κατοίκων». «Κανένας και τίποτα δε θα ξεχαστεί», προσέθεσε.

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ήλθε μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι, όπου πήγε χωρίς να ειδοποιηθούν τα μέσα ενημέρωσης.

Την Παρασκευή η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος πραγματοποίησαν αυτοψία έξι και πλέον ωρών σε Μάτι και Νέο Βουτζά, προκειμένου να σχηματίσουν ιδία άποψη για την περιοχή και τις συνθήκες της καταστροφής.

Η εισαγγελική έρευνα στρέφεται στην αναζήτηση ευθυνών σε κρατικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες που ενεπλάκησαν με πράξεις αλλά κυρίως με παραλείψεις στα τραγικά γεγονότα.

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 11:30, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την σύσκεψη ο πρωθυπουργός θα προβεί σε δηλώσεις.

Θα συμμετάσχουν ο υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο υπουργός Υποδομών, η περιφερειάρχης Αττικής, οι δασάρχες Αττικής, οι γενικοί διευθυντές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Πηγή: skai.gr