Για υπερβολές που «ενσωματώθηκαν ατάκτως» στο λόγο του μιλά ο Μπαρμπαρούσης

Σε «λεκτικές υπερβολές» και «άτυχες εκφράσεις» που «ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως» στον λόγο του αποδίδει ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης τις δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή, όταν κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να συλλάβουν πραξικοπηματικά την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Επιχειρώντας να αποκρούσει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, ο βουλευτής υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του πως η «σχετικά άκομψη φρασεολογία» που υιοθέτησε μέσα στην Βουλή «δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως προτροπή ή κατάλυση» του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Δηλώνει μάλιστα τον «απόλυτο σεβασμό» του στο Σύνταγμα, στη Δημοκρατία και τους θεμελιώδεις θεσμούς της, προσθέτοντας ότι η κατηγορία εναντίον του είναι «ασύμβατη» με «τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις του».

Υποστηρίζει ότι η απόφασή του να ανακαλέσει τις δηλώσεις του «αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή» του και δεν είναι προϊόν φόβου, ενώ θα επαναλάβει την ανάκληση κι από το βήμα της Βουλής.

Αφήνει μάλιστα αιχμές για την στάση των μέσων ενημέρωσης, καταγγέλλοντας «καταχρηστική συστημική διαχείριση» της «λεκτικής υπερβολής» του με στόχο τον «αποπροσανατολισμό» της κοινής γνώμης.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Βουλή