ΝΔ: De facto τέταρτο Μνημόνιο το πολυνομοσχέδιο

Κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα ασκεί η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για επικύρωση του de facto «4ου μνημονίου» με «πολλές νέες υποχρεώσεις, αλλά χωρίς νέα χρηματοδότηση».

«Η κυβέρνηση που μέχρι χθες έπλαθε το μύθο της δήθεν 'καθαρής εξόδου' χθες βράδυ, με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, επικύρωσε το de facto '4ο Μνημόνιο'» επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει η Πειραιώς, με το νέο πολυνομοσχέδιο «η κυβέρνηση παίρνει μέτρα 5,1 δισεκ. ευρώ, με μειώσεις συντάξεων και αφορολογήτου ορίου, τα οποία θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σε 6 μήνες από σήμερα, δηλαδή μετά τη υποτιθέμενη καθαρή έξοδο και τη λήξη του 3ου μνημονίου Τσίπρα- Καμμένου».

«Πρόκειται για την επιτομή μιας υποταγμένης διαπραγμάτευσης που καταλήγει σε μνημόνιο διαρκείας με περικοπή κοινωνικών δαπανών – συντάξεων – μείωση αφορολόγητου συνολικού ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια θα γίνει την Πέμπτη.

Μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο επιβεβαιώνει το «μαχαίρι» στις συντάξεις από το 2019, για να εξοικονομήσει το Δημόσιο 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ, και τις περικοπές στο αφορολόγητο από το 2020, που θα αποφέρουν 1,9 δισεκ. ευρώ στα ταμεία του κράτους.

Επίσης, επιβεβαιώνεται η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο, από 1ης Ιουλίου.

Προβλέπεται επίσης η πώληση με συνοπτικές διαδικασίες μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων σε ειδικά επενδυτικά ταμεία.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Βουλή