ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Κάλεσμα για συμμαχίες ακόμα και με αυτοδυναμία

Όσον αφορά τον «Ρουβίκωνα», ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ πως υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία ανάμεσα στην βία χαμηλής έντασης και μια υψηλότερη, πιο επικίνδυνη κλίμακα, η οποία «ξεκινά με μολότοφ και καταλήγει στα καλάσνικοφ».

 
Δέσμευση πως μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα μειώσει εντός διετίας τον φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 20%, τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% και θα περιορίσει τον φόρο στα μερίσματα ανέλαβε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε πως εάν επιτευχτεί δημοσιονομική υπεραπόδοση θα συζητήσει με τους εταίρους για μειώσεις εισφορών και προσαρμογή της φορολογικής κλίμακας, ενώ σε δεύτερο χρόνο να επιδιώξει και τροποποίηση της κλίμακας ΦΠΑ.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι απέτυχε να αξιοποιήσει τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχει πετύχει την τελευταία διετία μέσω της υπερφορολόγησης ώστε να εξασφαλίσει παραχωρήσεις από τους θεσμούς, τονίζοντας ότι οι δανειστές αξίωσαν υψηλούς στόχους ακριβώς επειδή δεν εμπιστευόταν τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι τα μέτρα που έχει δεχτεί η κυβέρνηση και απέτυχε να αποτρέψει συνιστούν στην ουσία τέταρτο Μνημόνιο, προσθέτοντας πως οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με επιπλέον μέτρα ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σχολίασε μάλιστα δηκτικά πως ο κ. Τσίπρας είναι ικανός να βάλει γραβάτα, να πάει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και να εξαγγείλει ότι δεν θα εφαρμόσει την περικοπή συντάξεων που η κυβέρνησή του έχει νομοθετήσει. «Έταζε τα πάντα για να βγει. Δεν θα τάξει τα πάντα τώρα που θα χάσει», είπε.

Σχετικά με το Δημόσιο
, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την δέσμευσή του ότι δεν θα απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος, όμως ξεκαθάρισε ότι για την πρώτη διετία θα εφαρμόσει την αναλογία μια πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις. Στη συνέχεια, είπε, θα διαμορφωθεί νέα αναλογία ανάλογα με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης.

Ξεκαθάρισε ότι το εσωτερικό της ΝΔ δεν θα φέρει καμία αντίσταση σε αυτή την πολιτική, καθώς ο ίδιος εξελέγη για να φέρει αλλαγή νοοτροπίας και στην παράταξη.

Στόχος της ΝΔ, εξήγησε είναι ένα πιο ευέλικτο και λειτουργικό Δημόσιο, που θα συνεργάζεται στενότερα με τον ιδιωτικό τομέα και δεν θα λειτουργεί ως μηχανισμός πρόσληψης ημέτερων.

Πολιτικό άνοιγμα ακόμα και με αυτοδυναμία

Αναφερόμενος στην μέρα μετά τις επόμενες εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε πως θα απευθύνει κάλεσμα για ευρεία διακομματική συνεργασία ακόμα κι αν το κόμμα του εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

Διευκρίνισε πως το κριτήριο για την επιλογή εταίρων δεν θα είναι εάν πρόσκεινται στη δεξιά ή την αριστερά, αλλά εάν στηρίζουν την μεταρρυθμιστική πρόοδο έναντι του παλιού.

Αποσαφήνισε ωστόσο πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποταθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, τους οποίους χαρακτήρισε δυνάμεις του λαϊκισμού και της καθυστέρησης.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε μάλιστα πως μετά τις επόμενες εκλογές θα φροντίσει για νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου, ακόμα και με ελάχιστη πλειοψηφία 151 εδρών, η οποία θα ακολουθεί την λογική του bonus εδρών και θα διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα.

Ευχήθηκε η προσφυγή στις κάλπες να γίνει το ταχύτερο δυνατό, ενώ σημείωσε αιχμηρά πως ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει πως δεν θέλει εκλογές διότι γνωρίζει την έκβασή τους.

Θέμα πολιτικής βούλησης ο «Ρουβίκωνας»

Όσον αφορά την αντιμετώπιση του «Ρουβίκωνα» και της ανομίας, είπε πως συνιστά ζήτημα πολιτικής βούλησης, την οποία η κυβέρνηση δεν επιδεικνύει. αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο ΝΔ να αναθεωρήσει στο μέλλον τον ποινικό κώδικα ώστε να τιμωρούνται συστηματικές ενέργειες που ζημιώνουν την χώρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι ηγέτες και τα μέλη του «Ρουβίκωνα» είναι γνωστά, καθώς αναρτούν μηνύματα και απειλές στο Facebook.

Αντιπαρέβαλε την αντιμετώπιση των αντιεξουσιαστών στην Τήνο, όπου δύναμη 10 αστυνομικών συνέλαβε τους δράστες εισβολής, με αυτά που συμβαίνουν στην Αθήνα, όπου μετά από επεισόδια έξω από την Βουλή οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ δίνει υπερβολικά μεγάλη αξία στη δράση του Ρουβίκωνα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως δεν είναι δυνατόν να παραγνωρίζουμε εφόδους σε πρεσβείες και σε δημόσιες υπρηεσίες.

Υπογράμμισε δε πως υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία ανάμεσα στην βία χαμηλής έντασης και μια υψηλότερη, πιο επικίνδυνη κλίμακα, η οποία «ξεκινά με μολότοφ και καταλήγει στα καλάσνικοφ».

Χειρότερη επιλογή το «Ίλιντεν»

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμύτατη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, σημειώνοντας πως η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» είναι το «erga omnes» του αλυτρωτισμού, καθώς το ίδιο το όνομα αποτελεί εκδήλωση των αλυτρωτικών προθέσεων της γειτονικής χώρας.

«Είναι η χειρότερη δυνατή ονομασία», είπε.

Διευκρίνισε μάλιστα πως σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός δεν θα βιαστεί να συνεχίσει μια διαπραγμάτευση εφόσον δεν θα ικανοποιούνται τα συμφέροντα της Ελλάδας, τα οποία προϋποθέτουν αναθεώρηση του σκοπιανού Συντάγματος και απαλοιφή των εκφάνσεων αλυτρωτισμού.

«Έχουμε ζήσει 20 χρόνια με αυτήν την εκκρεμότητα. Μπορούμε να περιμένουν δύο - τρία χρόνια ακόμα».

Δεν θα πέσω στο επίπεδο του Μαξίμου

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για τις επιθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «χυδαίες προσωπικές επιθέσεις που καθοδηγούνται από τα υπόγεια του Μαξίμου».

Όπως είπε, λυπάται για αυτές και τόνισε πως πρόκειται για βαθιά προσβλητικές επιθέσεις σε έναν άνθρωπο με επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. «Δεν θα τους ακολουθήσω, δεν θα κατασκευάσω fake news», είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως είναι θλιβερό για το δημόσιο βίο να πέφτει τόσο χαμηλά.

Κατέληξε πως η σύζυγός του έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, που είναι η άμυνα του απλού πολίτη απέναντι σε τέτοιες επιθέσεις και σημείωσε πως αν θέλουν να χτυπήσουν ας χτυπήσουν τον ίδιο.

Επίθεση Μαξίμου με αιχμή τη δολοφονία Λαμπράκη

Για αντικοινωνικό μένος, που απαιτεί νέο μνημόνιο για να ξεδιπλωθεί, κατηγορεί τον κ Μητσοτάκη το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Με αφορμή τη φράση του κ. Μητσοτάκη ότι τους πολίτες αφορά μια πολιτική δύναμη που έχει να τους πει τι θα γίνει την επόμενη μέρα κι όχι τι έγινε το '63 με τους Γκοτζαμάνηδες και τα τρίκυκλα, το Μαξίμου κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για ανατριχιαστική άγνοια στο ποιος δολοφόνησε τον Γρηγόρη Λαμπράκη.

 
Ένωση Κεντρώων: Ακόμα και αν κυρωθεί η συμφωνία ο λαός θα την ακυρώσει
Για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία η Ένωση Κεντρώων καλεί όλους τους φίλους και τα μέλη της Ένωσης...
19.01.2019, 16:57
Μητσοτάκης: Θα βρεθούμε απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών
"Θα βρεθούμε απέναντι στη συμφωνία. Είναι μια κακή συμφωνία και αυτό το μήνυμα έχει ιδιαίτερη αξία στην...
19.01.2019, 14:43
Τη Δευτέρα στην αρμόδια Επιτροπή η συμφωνία - Ποιος υπουργός δεν υπογράφει
Τη Δευτέρα το απόγευμα ξεκινάει η συζήτησή της στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας - Έως το τέλος της...
19.01.2019, 14:15
Νέα επίθεση Καμμένου στον Κοτζιά παρά τη μήνυση: ΔΙΑ-ΠΡΑΤΤΩ…
«ΔΙΑ-ΠΡΑΤΤΩ :ρήμα το συναντάμε συχνά σε εκφράσεις όπως «διαπράττει προδοσία»
19.01.2019, 13:46
Τσίπρας: Πατριωτικό καθήκον η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Αναφερόμενος στη συμφωνία, ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ιστορικό βήμα για τις δύο χώρες», κατηγορώντας τον...
19.01.2019, 13:35
Kατατέθηκε στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών - Δείτε τα έγγραφα
Η Διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα θα αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα επεξεργασίας από την αρμόδια Επιτροπή και...
19.01.2019, 12:30
Kοτζιάς κατά Καμμένου στη Δικαιοσύνη για ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ: Είναι εθνικός ψεύτης
«Με την προσφυγή θα καταφανεί ότι ο εν λόγο κύριος είναι ο ‘’Εθνικός ψεύτης’’ και ένας κοινός συκοφάντης»
19.01.2019, 12:25
Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης Αμυρά από το Ποτάμι
Αμυράς: "Θα το δούμε το μέλλον του Ποταμιού, και το δικό μου, θα καθοριστεί πριν τις εκλογές, πολύ πριν" -...
19.01.2019, 11:25
ΠΓΔΜ: Καθαρό βήμα προόδου για τη συμφωνία η ψήφος εμπιστοσύνης στον Τσίπρα
«Για εμάς αυτό αποτελεί περαιτέρω ενθάρρυνση ότι η συμφωνία θα επικυρωθεί πολύ σύντομα και ότι η Ελληνική...
19.01.2019, 09:17
Τόσκας: Ρεαλισμός με ψήφιση της συμφωνίας – Δύσκολη η συνεργασία με Καμμένο
Στο θέμα της αστυνομικής καταστολής, ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθαρίζει ότι «απαιτείται η...
19.01.2019, 09:01

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.