Το κυβερνητικό στρατόπεδο συνεχίζει να κλείνει μάτι στους συνταξιούχους

Επιμένουν κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές να κλείνουν το μάτι σε συνταξιούχους πάρα τις ψηφισμένες περικοπές συντάξεων που θα τεθούν σε ισχύ τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε ότι αυτό που προέχει επί το παρόντος είναι να υλοποιήσουμε τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση και να προχωρήσει το θέμα του χρέους. «Μετά τον Αύγουστο», προσέθεσε, «θα είναι μια άλλη μέρα και θα τα δούμε όλα αυτά τα θέματα με σωφροσύνη».

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης παραδέχτηκε το πρωί στον ΣΚΑΪ ότι ο νόμος είναι ψηφισμένος και σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να τεθεί θέμα, συμπληρώνοντας όμως ότι μετά την έξοδο από το πρόγραμμα θα μπορούμε να δούμε το θέμα με το ισχυρό επιχείρημα της υπεραπόδοσης των εσόδων.

Σε παραπλήσιο μήκος κύματος και ο βουλευτής ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, που είπε στον σταθμό μας ότι οι περικοπές των συντάξεων είναι ψηφισμένες και «δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο», αλλά «θα κάνουμε τα πάντα για να απαλύνουμε τον πόνο των συνταξιούχων».

Χθες Δευτέρα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου κάλεσε τους συνταξιούχους να «σπεύδουν βραδέως» σε συμπεράσματα για τις συντάξεις, προσθέτοντας πως τα εν λόγω ζητήματα δεν έχουν κλείσει.

Την προηγούμενη εβδομάδα ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι δεν είναι ακόμα ώρα η Αθήνα να θέσει θέμα μη μείωσης συντάξεων.
Πηγή: skai.gr