Μητσοτάκης για ΔΕΗ: Η κυβέρνηση μετατρέπει την μικρή ΔΕΗ σε ανάπηρη και την εκτελείτε

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι εξαπατά τους πολίτες κλείνοντας το μάτι σε κάποιους πιθανούς αγοραστές των μονάδων της ΔΕΗ.

Η Κυβέρνηση, είπε, απέτρεψε την ισχυρή μικρή ΔΕΗ ,την μετέτρεψε σε ανάπηρη και τώρα την εκτελεί.

Ο κύριος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι σήμερα , η κυβέρνηση εκποιεί τις πιο κερδοφόρες και πιο ανταγωνιστικές μονάδες της ΔΕΗ, χωρίς μάλιστα δανειακές επιβαρύνσεις και χωρίς επιπλέον προσωπικό τα οποία φορτώνεται η ΔΕΗ ενώ ταυτόχρονα με νόμο έχει μειώσει κατά 50% τον κύκλο εργασιών της.

Αυτό νομοτελειακά, είπε ο κ. Μητσοτάκης, οδηγεί σε αύξηση της τιμής του ρεύματος και κατάρρευση της Επιχείρησης η οποία κινδυνεύει με χρεωκοπία.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη τα τρία τελευταία χρόνια οι οφειλές της ΔΕΗ εκτοξεύτηκαν στα τρία δισ ενώ η χρηματιστηριακή αξία της Επιχείρησης κατακρημνίστηκε.

Περιγράφοντας συνολικά την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ μετά το 2014 που χαρακτήριζε εθνικό έγκλημα τη μικρή ΔΕΗ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε «Ήσασταν Ψεύτες και λαϊκιστές τότε. Αδιόρθωτοι και δημαγωγοί τώρα. Αδιόρθωτοι και ανεπαρκείς πάντα».
Πηγή: skai.gr