Κλείσιμο

Καράογλου: 3.720 ευρώ στον νέο Γ.Γ. Ναυτιλίας για εργασία 2 ημερών

Διασπάθιση δημοσίου χρήματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς όφελος των «δικών της» παιδιών, καταγγέλλει ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, αποκαλύπτοντας ότι ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύσης Τεμπονέρας, έλαβε 3.720 ευρώ για μόλις 2 ημερών εργασία που του ανατέθηκε από τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», ενώ ο οργανισμός διαθέτει νομική υπηρεσία κι ενόσω ο ίδιος διατελούσε ειδικός σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Συγκεκριμένα, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, ο κος Καράογλου, καταγγέλλει ότι στις 6 Μαρτίου ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ανέθεσε στον δικηγόρο Δ. Τεμπονέρα τη σύνταξη γνωμοδοτικού σημειώματος για τις ανάγκες της κεντρικής υπηρεσίας του Οργανισμού, με αμοιβή 3.000 ευρώ συν ΦΠΑ για δουλειά δυο ημερών, το οποία ο ίδιος εξέδωσε στις 8 Μαρτίου, ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας.

«Στην κυβέρνηση συγχέουν σκοπίμως το νόμιμο με το ηθικό, λειτουργώντας ως μια κλειστή παρέα ανθρώπων που απομυζούν τα κρατικά ταμεία έχοντας μια “Λουδοβίκεια” συμπεριφορά. Θεωρούν, δηλαδή, ότι το κράτος είναι αυτοί! Μάλλον ήταν και αυτό δίκαιο (κατά τα Αριστερά ειωθότα) και έγινε πράξη!», σχολιάζει δηκτικά ο Θεόδωρος Καράογλου, διερωτώμενος γιατί η υπόθεση δεν ανατέθηκε στους νομικούς του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ή σε κάποιο άλλο δικηγορικό γραφείο της χώρας και καταλήγοντας ότι: «Προφανώς το θέμα δεν είναι το επώνυμο του δικηγόρου, αλλά η αντίληψη που διακατέχει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” τι χρήματα θα δώσουμε, που θα τα δώσουμε, πως θα τα δώσουμε!».
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά