Δικό τους ψηφοδέλτιο για την προανακριτική ετοιμάζουν πάλι ΔΗΣΥ & ΠΟΤΑΜΙ

«ΝΑΙ στη διερεύνηση των ευθυνών υπουργών για την παράλειψη τιμολόγησης φαρμάκων το 2015 σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές των Βουλευτών». Αυτό θα αναφέρει το ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, που αποφάσισαν να ρίξουν και αυτή τη φορά στην κάλπη οι βουλευτές Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού.

Η απόφαση ελήφθη πριν από λίγο, παρότι τα δύο κόμματα συμφωνούν πολιτικά με την ανάγκη ελέγχου των υπουργών Π. Κουρουμπλή, Α. Ξανθού και Π. Πολάκη, προκειμένου να εκφράσουν τη διαφωνία τους με το ένα σκέλος της πρότασης της ΝΔ, το οποίο βασίζεται σε ανώνυμη καταγγελία.

Επί της ουσίας, οι βουλευτές των δύο κομμάτων θα στηρίξουν με το δικό τους ψηφοδέλτιο μόνο το σκέλος που αφορά στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών Π. Κουρουμπλή και Α. Ξανθού για τη μη τιμολόγηση φαρμάκων το 2015 (όπως είχαν καταγγείλει με αναφορά τους και οι βουλευτές της ΔΗΣΥ, Α. Λοβέρδος, Β. Κεγκέρογλου και Ε. Χριστοφιλοπούλου) και όχι σε εκείνο το σκέλος που αφορά τους κυρίους Ξανθό και Πολάκη για ζημία του δημοσίου και επιβάρυνση των ασφαλισμένων – που τους αποδίδει ανώνυμη καταγγελία - από την τιμολόγηση φαρμάκων που έκαναν το 2016.

Το εν λόγω ψηφοδέλτιο πάντως θα το ρίξουν και στις 3 κάλπες συνεπώς οι ψήφοι τους θα προσμετρηθούν στα άκυρα.

Υπενθυμίζεται, ότι την ίδια γραμμή είχαν κρατήσει τα δύο κόμματα και στην προηγούμενη μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης ης πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία της Novartis από τους προστατευόμενους μάρτυρες, με αποτέλεσμα τα ψηφοδέλτιά τους να προσμετρηθούν στα άκυρα.

Πιθανότητες τροποποίησης αρχικά διακηρυγμένης στάσης του "παρών" υπάρχουν και για την Ένωση Κεντρώων, μετά τη δήλωση του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Γιάννη Σαρίδη, ότι θα εισηγηθεί στον Βασίλη Λεβέντη την αποχώρηση του κόμματος από την ψηφοφορία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη σοβαρότητας της συζήτησης.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: Βουλή