SMS του «μεσάζοντα» Παπαδόπουλου στον Καμμένο αποκαλύπτει η κατάθεσή του

Στην παραδοχή ότι η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Διευθύνσεων (ΓΔΑΕΕ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αμφισβητούσε διαρκώς την εξουσιοδότησή του από τη Σαουδική Αραβία φέρεται να προχωρά ο Βασίλης Παπαδόπουλος, αποκαλούμενος «μεσάζων» στις προσπάθειες πώλησης πολεμοφοδίων στο σουνιτικό βασίλειο.

Αυτό προκύπτει από ανθρώπους που έχουν διαβάσει την μόλις δισέλιδη κατάθεσή του στις εισαγγελικές Αρχές, παρότι ο ίδιος υποστηρίζει είχε καταθέσει στη ΓΔΑΕΕ τα πιστοποιητικά τελικού χρήστη για 300.000 βλήματα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, κατάθεσή του, ο κ. Παπαδόπουλος φέρεται να υποστηρίζει πως όταν έμαθε ότι προσέρχεται στο υπουργείο επίσημη αντιπροσωπεία της Σαουδικής Αραβίας έστειλε sms στον Πάνο Καμμένο, με το οποίο τον προειδοποιούσε ότι θα υπάρξει «εμπλοκή».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πάντως ότι από την κατάθεσή του στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκύπτει ότι δεν κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα (σ.σ. τελικού χρήστη και εξουσιοδότησης), αρκούμενος στη δέσμευση να το κάνει στο μέλλον.

Αναφορικά με τη σχέση του με τον Πάνο Καμμένο, ο κ. Παπαδόπουλος φέρεται να ισχυρίζεται ότι τον συνάντησε μόλις μία φορά στις αρχές του 2016 στο υπουργείο Άμυνας, παρόντος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναύαρχου Αποστολάκη. Εκεί, σύμφωνα με την κατάθεσή του, φέρεται να υποστηρίζει ότι ρώτησε τι υλικό του ελληνικού στρατού υπάρχει προς διάθεση καθώς αυτή είναι η εργασία του.

Ο κ. Παπαδόπουλος – σύμφωνα πάντα με όσους έριξαν μία πρώτη ματιά στην κατάθεσή του – υποστήριξε ότι η απαίτηση της ΓΔΑΕΕ ήταν η πώληση όλων των βλημάτων και πως τον Αύγουστο του 2017.

Εν μέσω της διαπραγμάτευσης και της ανοιχτής αμφισβήτησης της ΓΔΑΕΕ για την εξουσιοδότησή του δέχτηκε τηλεφώνημα από τον αντισμήναρχο Κωνσταντινίδη της ΓΔΑΕΕ ο οποίος του γνωστοποίησε ότι κλιμάκιο Σαουδαράβων θέλει να επιθεωρήσει το υλικό.

Ο κ. Παπαδόπουλος αντέτεινε, όπως ισχυρίζεται, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι το υλικό το έχει επιθεωρήσει ο ίδιος και διαμαρτυρήθηκε ταυτοχρόνως για το γεγονός ότι ο Κωνσταντινίδης συνομίλησε με τον μεταφορέα, ερωτώντας τον τιμή για μεταφορά όχι 300.000 αλλά 100.000 βλημάτων.

Σύμφωνα με όσους είδαν την κατάθεση, η οποία ενσωματώθηκε στη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του υπουργού Πάνου Καμμένου στην υπόθεση, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι κατά την κατάθεσή του ο Βασίλης Παπαδόπουλος εμφανίζεται να έχει δεχτεί ελάχιστες ερωτήσεις, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορά σε καταγραφή περιστατικών.

Στην ερώτηση, δε, αν υπήρξε ζημία κατά του Δημοσίου από την ακύρωση τελικώς της συμφωνίας είτε οποιαδήποτε σκοπιμότητα, ο κ. Παπαδόπουλος, φέρεται να δηλώνει ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά