Κυβέρνηση: Τυπικό περιστατικό ό,τι έγινε στον Έβρο – Παρέμβαση της ΝΔ

Τυπικό περιστατικό χαρακτήρισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που πέρασαν κατά λάθος σε τουρκικό έδαφος στον Έβρο και συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρέθηκαν από λάθος σε τουρκικό έδαφος και από εκεί και πέρα είναι απολύτως τυπικό το όλο θέμα.

Είμαστε σε διαρκή συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για άμεση διευθέτηση του ζητήματος. Όπως ανέφερε, ο έλληνας ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης μίλησε την Πέμπτη με τον τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Άκαρ σε καλό κλίμα. «Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Έλλήνων στη χώρα μας» τόνισε.

«Όσον αφορά τα σενάρια περί ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οχτώ Τούρκους που είναι στην Ελλάδα, ή η σύνδεση του θέματος με οτιδήποτε άλλο αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πρόκειται για συνομωσιολογικά σενάρια που δεν είναι άξια σχολιασμού» ξεκαθάρισε.

Την άμεση επιστροφή των δύο στελεχών των Ενόπλων δυνάμεων, ζήτησε η Νέα Δημοκρατία. 

Όπως επισήμανε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος, «περιμένουμε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει με τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές».
 
Και σε αυτήν την περίπτωση, επισήμανε ο κ. Κουμουτσάκος, θα πρέπει να ισχύσει ό,τι συμβαίνει πάντα και αμοιβαία σε αντίστοιχα συμβάντα.
 
Περιμένουμε, δηλαδή, εξήγησε, την άμεση επιστροφή των δύο στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα, όπως άλλωστε επιβάλλουν οι σχέσεις καλής γειτονίας και αμοιβαίου σεβασμού».
Πηγή: skai.gr