Κοτζιάς: Η πρόταση μας για την ΠΓΔΜ θα είναι «εξαιρετικά καλή»

Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συμβάλλει στην λύση της ονομασίας της ΠΓΔΜ, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, εκτιμώντας πως θα επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία στην Βουλή καθώς «η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή».

«Στη δημοκρατία αποφασίζει η πλειοψηφία των βουλευτών. Και αυτή νομίζω ότι θα υπάρξει», είπε.

O κ. Κοτζιάς τόνισε ότι θα πρέπει από την πλευρά της ΠΓΔΜ να εξαλειφθεί κατά τον καλύτερο τρόπο ο αλυτρωτισμός, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αποκατάστασης τής εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Γελοίο το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας»


Ο υπουργός χαρακτήρισε «γελοίο» το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για παραίτηση της κυβέρνησης (...) Δεν ζητάμε να μας τα λύσουνε τρίτοι εντός της εσωτερικής πολιτικής σκηνής, αυτά είναι ανοησίες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «όποιος στηρίζει το διεθνές δίκαιο είναι καλοδεχούμενος», ενώ αναφορικά με τα επόμενα βήματα για την επίλυση του Κυπριακού τόνισε τη σημασία μίας καλά προετοιμασμένης διάσκεψης, όπου θα τεθεί επί τάπητος το θέμα των εγγυήσεων και του κατοχικού στρατού που «παραβίασαν οι Τούρκοι που είναι και το πραγματικό πρόβλημα που έθεσε η χώρα μας».

Η κυβέρνηση εξασκεί την εξωτερική πολιτική με βάση της ανάγκες της χώρας για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή «με συμβιβασμούς, αλλά όχι σάπιους συμβιβασμούς», πρόσθεσε, κλείνοντας, ο υπουργός.


Πηγή: skai.gr