ΝΔ: Στοιχεία ότι πυρομαχικά του Παπαδόπουλου πήγαν στο ISIS στη Ράκα (φωτό)

Κοινοτικό έγγραφο, και φωτογραφίες, που αποδεικνύουν τη διαδρομή των πυρομαχικών από το εργοστάσιο του Βασίλη Παπαδόπουλου στο Κιλκίς μέχρι το άλλοτε προπύργιο των τζιχαντιστών, τη συριακή πόλη Ράκα, το 2014, παρουσίασε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, δίνοντας νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση.

Στο επίμαχο έγγραφο της ΕΕ με ημερομηνία 26 Ιουλίου του 2014, που παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου, καταγράφεται η εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου από το σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων. Βάσει του εγγράφου οι σφαίρες έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή της Αξιούπολης του Κιλκίς. 

«Αυτή η καταγραφή έγινε  το τέλος του 2014, αλλά δεν ήταν η ΝΔ που έκανε δουλειές με τον κ. Παπαδόπουλο αλλά η επόμενη κυβέρνηση με τον κ. Καμμένο» εξήγησε. 

Μετά τα νέα αυτά στοιχεία, η ΝΔ ζητεί την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

«Ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας που βρέθηκαν όπλα του στον ISIS. Όποια πέτρα και αν σηκώσεις στο Πεντάγωνο θα βρεις από κάτω τον κ. Παπαδόπουλο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη.

Στο πλαίσιο αυτό, διερτωτήθηκε εάν η κυβέρνηση έχει «ελέγξει τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου, πριν ακόμα αρχίσει να έχει κάποια σχέση με την εταιρεία του», ενώ επισήμανε πως «η ΝΔ ζητεί την άμεση σύγκληση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας να δώσουν απαντήσεις. Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς εξωτερικών και Άμυνας να δώσεις εξηγήσεις» σημείωσε.

«Το θέμα δεν έχει κλείσει για τη ΝΔ, και δεν πρόκειται να κλείσει, έως ότου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση» διεμήνυσε η κ. Σπυράκη.

Πηγή: skai.gr