Κλείσιμο

Tσίπρας: Ακραία καιρικά φαινόμενα από την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Στην κλιματική αλλαγή επέρριψε ευθύνες για τις φονικές πλημμύρες ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διμερή συνάντηση με το Νίκο Αναστασιάδη ενόψει της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, με ζητήματα ενεργειακού, οικονομικού και γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος να βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης.

Ευχαριστώντας το Νίκο Αναστασιάδη για τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη που επέδειξε από την πρώτη στιγμή στη μεγάλη τραγωδία που έζησε η Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η κλιματική αλλαγή δημιουργεί ακραία καιρικά φαινόμενα, σε εμάς στην Ελλάδα φαινόμενα πλημμυρικά, εδώ μεγάλη ανομβρία». «Έχουμε μεγάλη ευθύνη όλοι μας να αντιμετωπίσουμε το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο» επισήμανε. 

Εύχομαι μαζί με τη βροχή, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, να φέρουμε και ελπίδα στον Κυπριακό λαό που δικαιούται ένα μέλλον καλύτερο και δικαιούται μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό πρόβλημα.

«Παράγοντες σταθερότητας» 

«Ελλάδα και Κύπρος καθίστανται παράγοντας σταθερότητας σε όλη την νοτιοανατολική Μεσόγειο κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό», τόνισε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Με τις τριμερείς αυτές συνεργασίες, με την Αίγυπτο, μια πολύ σημαντική χώρα στην περιοχή -αλλά και με το Ισραήλ, τον Λίβανο, την Ιορδανία- καθίστανται η Κύπρος με την Ελλάδα παράγοντας σταθερότητας σε όλη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Κύπρου καλωσόρισε τον κ. Τσίπρα στην 5η τριμερή σύνοδο κορυφής, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «θα είναι το ίδιο παραγωγική όσο και οι προηγούμενες, λαμβανομένων υπόψη και των νέων τομέων δράσης που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη». 

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την αλληλεγγύη της Κύπρου στις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα την Ελλάδα.
Πηγή: AΜΠΕ - skai.gr