Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Ο Κουφοντίνας βγαίνει ενώ γεννώνται οι τρομοκράτες που τον λατρεύουν

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι παρακολουθεί με ανοχή και ατάραχη τη συγκρότηση μίας νέας γενιάς τρομοκρατών που έχει ως ιδεολογικό καθοδηγητή τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ ο αυτός παίρνει άδεια με σοβαρά συμβολική σημασία άδεια από τη φυλακή, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι η διήμερη έξοδος του Κουφοντίνα από τον Κορυδαλλό έρχεται «στη χειρότερη χρονική συγκυρία», ενώ η οργανωμένη βία βρίσκεται σε έξαρση, στα Εξάρχεια «ξεπετάγεται» μία νεοτρομοκρατία που έχει διασυνδέσεις με το κοινό ποινικό έγκλημα, και ομάδες τραμπούκων δρουν ανενόχλητες.

Υπενθύμισε ότι ο Κουφοντίνας δεν έχει εκφράσει ίχνος μεταμέλειας για τα εγκλήματα της «17 Νοέμβρη» κι ότι εξακολουθεί να λειτουργεί – ακόμα και μέσα από τη φυλακή – ως εμπνευστής όσον θέλουν να τον μιμηθούν.

Παρέθεσε ως παράδειγμα τον αρχηγό της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας», που έχει αποκαλέσει τον Κουφοντίνα «τον μεγαλύτερο Έλληνα επαναστάτη».

Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η ΝΔ θα καταθέσει τροπολογίες για ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας, «ώστε να πάψουν οι φυλακές να είναι διευθυντήρια εγκληματικών οργανώσεων», και για κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί με ανοχή όλα τα φαινόμενα ανομίας, ξεχνώντας ότι οφείλει να εμποδίσει όσους επιδιώκουν να κερδίσουν νεαρά μυαλά με αντιδημοκρατικές ιδέες και μολότοφ, και μετά τους βάζουν στο δρόμο που οδηγεί «στο 45ρι [πιστόλι] και το καλάσνικοφ». «Ως πότε θα θεωρείτε τα πρώτα στάδια ακίνδυνα;» διερωτήθηκε.

«Τι σόι κανονική κυβέρνηση είναι αυτή που ανέχεται τους Ρουβίκωνες να εγκωμιάζουν τη δράση του Κουφοντίνα. Και την ίδια ώρα καταγγέλλει πρυτάνεις επειδή προσφεύγουν στην αστυνομία για να προστατευτούν από εγκληματίες και τραμπούκους», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως η δημοκρατία δεν εκδικείται μεν, όμως έχει κάθε δικαίωμα να προστατεύσει τον εαυτό της από όσους εργάζονται συστηματικά σε βάρος της.

«Η δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά αμύνεται. ‘Ναι’ σε μία ανεκτική δημοκρατία, ‘όχι’ σε μία δημοκρατία αδύναμη», είπε.
Πηγή: skai.gr