Η Beat δείχνει ότι η κυβέρνηση μισεί την αξιολόγηση και στηρίζει συντεχνίες

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι συμπλέει με συμφέροντα με αφορμή την προωθούμενη ρύθμιση που στην ουσία καταργεί την πλατφόρμα μίσθωσης ταξί Beat (πρώην Taxibeat), εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «απεχθάνεται την αξιολόγηση, τις ελεύθερες επιλογές» κι ότι «ταυτίζεται με στενά συντεχνιακά συμφέροντα μιας μειοψηφίας συνδικαλιστών που μας γυρνούν στο χθες».

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι προσποιείται ότι στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, προσθέτοντας αιχμηρά ότι εάν ο πρωθυπουργός έχει «ίχνος αξιοπιστίας» θα πρέπει να σταματήσει κάθε σχέδιο που ακυρώνει το Beat και την καινοτομία.

«Οτιδήποτε άλλο συνιστά επιστροφή στο παρελθόν. Είμαστε με το δικαίωμα των πολλών στην ασφάλεια και την ποιότητα. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα» κατέληξε.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο ιδρυτής της Beat Νίκος Δρανδάκης υποστήριξε ότι οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Υποδομών θέτουν σε κίνδυνο την αξιολόγηση των οδηγών και δημιουργούν μοντέλο «δημοσιοϋπαλληλίας», καθώς αντί για αξιολόγηση προκρίνει συμβάσεις πολυετούς διάρκειας με τους οδηγούς.

Ο κ. Δρανδάκης αποσαφήνισε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να φύγει από την Ελλάδα, καθώς με βάση τη χώρα μας προσφέρει υπηρεσίες και τεχνογνωσία σε πολλές ξένες αγορές.

Ξεκαθάρισε όμως ΄ότι θα προσφύγει στην ελληνική και την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη ώστε να προασπίσει κάθε δικαίωμα στην ελευθερία του επιχειρείν.

Πηγή: skai.gr