Κλείσιμο

Κυβέρνηση: Εάν συνεχιστούν τα προβλήματα για το Ελληνικό θα δράσουμε

«Σε περίπτωση που συνεχιστούν τα προβλήματα για το Ελληνικό, η κυβέρνηση θα δράσει» ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε το πρωί υπό τον πρωθυπουργό για τη μεγάλη επένδυση.

Το μέλος του ΠΓ επανέλαβε ότι οι εισηγήσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου έχουν μη δεσμευτικό χαρακτήρα. «Το KAΣ έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα… Η κυβέρνηση μετά τη νέα συνεδρίαση θα πάρει τις αποφάσεις της» τόνισε.

Αλλά και η αίσθηση που υπάρχει και από μέλη του υπουργικού συμβουλίου είναι πως έως την προσεχή Τρίτη το θέμα θα τελειώσει.

Στο Μαξίμου επιθυμούν να αλλάξει το επενδυτικό κλίμα, και έπειτα τη νέα αναβολή της συνεδρίασης του ΚΑΣ για την επένδυση το βράδυ της Τετάρτης σήμανε συναγερμός.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, και γι’ αυτό το πρωί της Πέμπτης συγκάλεσε κορυφαία υπουργικά και κομματικά στελέχη στο ΠΓ για να συζητηθεί επισταμένως το θέμα.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έλεγε πάντως μέλος του Συμβουλίου: «Άλλα να λέει ο υπουργός άλλα ο γγ. γραμματέας υπάρχει πρόβλημα» με αφορμή την ενόχληση και την αμηχανία που έχει προκαλέσει η γγ. του ΥΠΠΟΑ Μαρία Βλαζάκη. Βέβαια, κατά τη συνεδρίαση του ΠΓ, ακούστηκαν και διαφορετικές απόψεις για την επένδυση, όπως του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη.

O πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την άμεση αποπομπή της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού, που είναι και πρόεδρος του ΚΑΣ.
Πηγή: skai.gr