Αποπομπή της γγ του ΥΠΠΟ ζητά ο Μητσοτάκης μετά την αναβολή για το Ελληνικό

Την άμεση αποπομπή της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βλαζάκη, ζητά από τον πρωθυπουργό o Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη νέα αναβολή της απόφασης για την επένδυση στο Ελληνικό από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η κ. Βλαζάκη υπηρετεί και ως πρόεδρος του ΚΑΣ, το οποίο χθες δεν κατέληξε σε απόφαση για το Ελληνικό για τρίτη φορά σε διάστημα τριών εβδομάδων, καθυστερώντας εκ νέου την επένδυση και εγείροντας ανησυχίες ακόμα και για την προοπτική υλοποίησής της.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αποπέμψει την κ. Βλαζάκη «αν εννοεί, έστω στοιχειωδώς» αυτά που έχει πει για τη βούληση της κυβέρνησης να γίνει η επένδυση στον χώρο του πρώην αεροδρομίου.



Η αναβολή της απόφασης από το ΚΑΣ προκάλεσε χθες την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο διαμήνυσε ότι σέβεται μεν τους θεσμούς όμως δεν θα αποδεχθεί «σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή και την αποφασιστικότητα [της κυβέρνησης] για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Η πρώτη συνεδρίαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό άρχισε στις 5 Σεπτεμβρίου αλλά διακόπηκε στις 2:30 τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, μετά από ώρες άκαρπων συζητήσεων. Η δεύτερη συνεδρίαση αναβλήθηκε.
Πηγή: skai.gr