Κλείσιμο

Συνεδριάζει την Τετάρτη υπό τον πρωθυπουργό το υπουργικό συμβούλιο

Συνεδριάζει αύριο στις 10.30 το πρωί υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή το υπουργικό συμβούλιο για το κυβερνητικό έργο , ενώ στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ, το σχέδιο που θα εισηγηθεί το πολίτικο συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική επιτροπή του κόμματος συζητήθηκε στην 4ωρη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, σήμερα, με κομματικές πηγές να τονίζουν πως περιλαμβάνει μια συνολική ανασκόπηση της προηγούμενης περιόδου μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ το κύριο βάρος της εισήγησης δίνεται στο σχεδιασμό που αφορά την έξοδο στις αγορές και την προετοιμασία του εδάφους ώστε το 2018 η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το πρόγραμμα.

Το δεύτερο κομμάτι του σχεδίου περιλαμβάνει το μοντέλο της διαρκούς ανάπτυξης και το τρίτο αναφέρεται στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πλέον η κυβέρνηση έχει μπει σε έναν νέο κύκλο που χωρίζεται σε δυο στάδια: Το ένα μέχρι τον Αύγουστο του 18 που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και το άλλο μέχρι την εκπνοή της τετραετίας.

Τόνιζαν πως η κυβέρνηση, έχοντας πλέον απελευθερωθεί από το κομμάτι της διαπραγμάτευσης, περνάει σε μια φάση εφαρμογής των κυβερνητικών παρεμβάσεων για την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος, και τις θεσμικές τομές.
Πηγή: skai.gr