«Κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα ο προϋπολογισμός με τις παροχές στους ΟΤΑ»

Για τον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα ο προϋπολογισμός εξαιτίας του νομοσχεδίου για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που προβλέπει σειρά παροχών, προειδοποίησε το στέλεχος του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Το επίμαχο ν/σ κατατέθηκε στη Βουλή, και προβλέπει πλήθος παροχών προς τους υπαλλήλους των ΟΤΑ στον απόηχο των κινητοποιήσεών τους. Σύμφωνα με την Καθημερινή, προβλέπει αύξηση μισθού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων μέσω επιδομάτων, υπερωριών ή κάλυψη εξόδων κίνησης.

Επίσης επανέρχονται αντιμισθία για αντιδημάρχους και οι αποζημιώσεις για συμμετέχοντες στα δημοτικά συμβούλια, ενώ, σε πολλές περιπτώσεις, αίρεται ο περιορισμός προσλήψεων.

«Από πού θα πληρωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα προσληφθούν;» διερωτήθηκε μέσω του ΣΚΑΪ το Παναγιώτης Καρκατσούλης, προειδοποιώντας ότι ο προϋπολογισμός θα τιναχθεί στον αέρα.

Ο κ. Καρκατσούλης κατήγγειλε δε ότι βάσει του επίμαχου νομοσχεδίου βαρέα και ανθυγιεινά θα μπορούν να λαμβάνουν ακόμα και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε… συνδικαλιστική άδεια.

«Με τον Καλλικράτη καταργήθηκαν εκατοντάδες νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ. Τώρα προσλαμβάνουν όσους είχαν πετύχει σε διαγωνισμούς γι' αυτά!» ανέφερε.

Σύμφωνα με το στέλεχος του Ποταμιού, το 2015 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης ανακοίνωνε την κατάργηση του παρατηρητηρίου ΟΤΑ, και σήμερα δίνει αυξήσεις.
Πηγή: skai.gr