Εξεταστική για το Noor 1 ζήτησε ο Μητσοτάκης - «Όχι» από τον Τσίπρα

Την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Noor 1 ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την δευτερολογία του στη Βουλή. Δεν είναι φυσιολογικό ένας υπουργός να συνομιλεί 12 φορές με έναν ισοβίτη, «δεν συμβαίνει στις δημοκρατικές χώρες», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «άσκοπο» να γίνει εξεταστική για το θέμα, ενώ η υπόθεση ερευνάται ακόμα από την ελληνική δικαιοσύνη». Ο υπουργός συνομίλησε με έναν ισοβίτη που του ζήτησε βοήθεια για να δώσει στο φως μία «σκοτεινή υπόθεση», εξήγησε ο πρωθυπουργός προκαλώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη αν διαθέτει περισσότερα στοιχεία.

Λίγο πριν ο Αλέξης Τσίπρας παράσχει κάλυψη στον υπουργό Άμυνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτιόταν εάν ο πρωθυπουργός γνώριζε για την επικοινωνία Γιαννουσάκη – Καμμένου.

«Ή το γνωρίζατε οπότε έχουμε ανάμειξη σε επίπεδο πρωθυπουργού σε μία υπόθεση άκρως προβληματική ή δεν το γνωρίζατε οπότε ο κ. Καμμένος έχει αυτονομηθεί πλήρως και κακώς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης σας», παρατηρούσε καθώς, όπως υπενθύμισε, δεν επιτρέπεται η εκτελεστική εξουσία να παρεμβαίνει σε ανοικτή δικαστική έρευνα.

«Αριστερή η μήτρα της τρομοκρατίας»

Η τρομοκρατία στην Ελλάδα, με εξαίρεση την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είχε προέλευση από την ιδεολογική μήτρα της άκρας αριστεράς, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Από  την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ανιστόρητη την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη, αναφερόμενος στις δολοφονίες Τεμπονέρα και Λαμπράκη, ζητώντας του να ανακαλέσει. Μάλιστα ο ίδιος κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «ψαρεύει στα θολά εκλογικά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου».

Μύδροι κατά της Χρυσής Αυγής και από τους δύο αρχηγούς

Η Χρυσή Αυγή ή παραφυάδες της είναι εγκληματική οργάνωση, πρόσθεσε αμέσως μετά ο πρωθυπουργός ενώ «αποκρουστική, νεοναζιστική οργάνωση που έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης», χαρακτήρισε τον σχηματισμό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της ΝΔ κατηγορούσε νωρίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά «μαζί με την Χρυσή Αυγή (...) Για να μην θυμηθώ ποιοι χαρακτήριζαν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής ευπρόσδεκτες στην αλλαγή του εκλογικού νόμου», προσέθετε χαρακτηριστικά..

«Λάστιχο» το άσυλο στα πανεπιστήμια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε ασχολίαστη ούτε την ένταση των παραβατικών φαινομένων και των περιστατικών βίας στα πανεπιστήμια, που φιλοξενούν στους χώρους τους «κέντρα κατασκευής μολότοφ». «Αυτό εννοείται ότι υπάρχει καινοτομία στα πανεπιστήμια; (…) έχετε κάνει λάστιχο το άσυλο στα πανεπιστήμια» παρατήρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα έναν πρωθυπουργό «κατώτερο των προσδοκιών».

«Μη τρίβεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη»

Απαντώντας τέλος στους υπαινιγμούς για την εργασιακή του εμπειρία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «κάθε άλλο παρά ανεπάγγελτος είναι», έχοντας δουλέψει 10 και πλέον χρόνια στην Εθνική Τράπεζα και στο εξωτερικό.

«Εσείς κύριε Τσίπρα πού έχετε δουλέψει; Ποιος είναι προϊόν του ‘κομματικού σωλήνα’;» αναρωτήθηκε κλείνοντας. «Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη».

Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας