Μητσοτάκης: Η αγορά ας προεξοφλήσει τη νίκη ΝΔ κι ας επενδύσει στην Ελλάδα

Κάλεσμα στον κόσμο της αγοράς να προεξοφλήσει την ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία και να επενδύσει στην Ελλάδα απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το συνέδριο του Economist.

Τόνισε πως ως πρωθυπουργός θα εγγυηθεί ένα πλαίσιο σταθερότητας, χαμηλότερων φόρων, λιγότερης γραφειοκρατίας και ανόθευτου ανταγωνισμού.

«Ετοιμαστείτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Φέρτε κεφάλαια, δουλειές, τεχνογνωσία στη χώρα μας», είπε. Σημείωσε πως «αργά ή γρήγορα» η πολιτική αλλαγή θα έλθει καθώς η κοινωνία είναι πλέον ώριμη για αυτό και έχει πληρώσει από την τσέπη της τις υποσχέσεις άλλων κομμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως η ΝΔ ήδη επιδεικνύει «υπευθυνότητα και σοβαρότητα» σε όλα τα ζητήματα, ενώ αντίθετη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμπεριφέρεται ήδη ως αντιπολίτευση.

Τόνισε πως η συμφωνία του Eurogroup συνιστά τεράστια αποτυχία για την κυβέρνηση και τη χώρα, καθώς δεν έλυσε κανένα από τα κύρια ζητήματα. Δεσμεύτηκε ότι ως πρωθυπουργός θα επιδιώξει ένα πρόγραμμα πέντε σημείων που θα έχει ως στόχους την άμεση χαλάρωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα και τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος.

Δήλωσε βέβαιος πως οι εταίροι θα δεχτούν τις προτάσεις της ΝΔ για το χρέος, καθότι θα δουν μπροστά τους μία Ελλάδα που είναι άξια εμπιστοσύνης, επιδιώκει μεταρρυθμίσεις και συνεπώς προσφέρει μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Αντίθετα, προσέθεσε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε «16 μήνες» για να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση με μέτρα 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία προηγουμένως δεν ζητούσε κανείς, ενώ ως αντάλλαγμα έλαβε μόνο αναδιατυπώσεις παλαιότερων υποσχέσεων για το χρέος.

Αναφερόμενος στα βουνά σκουπιδιών που καλύπτουν τα πεζοδρόμια της Αθήνας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως κεντρική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για τη βελτίωση των υπηρεσιών του Δημοσίου είναι η ενίσχυση των συμπράξεων δημοσίου ιδιωτικού τομέα, συμπράξεις που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιδιώκει να μετατρέψει τους χιλιάδες συμβασιούχους στην καθαριότητα σε στρατιά ψηφοφόρων, με δόλωμα το «τυράκι της αντισυνταγματικής μονιμοποίησης».
Πηγή: skai.gr