Κλείσιμο

Στη Βουλή η τροπολογία Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους καθαριότητας

Ορίζει διορία στους Δήμους για αποστολή νέων οργανογραμμάτων έως τις 31 Ιουλίου και δυνατότητα απασχόλησης των υφιστάμενων συμβασιούχων καθαριότητας – που έληγαν οι συμβάσεις τους 7 Ιουνίου – σε συνιστώμενες ή κενές θέσεις μέχρι την έκδοση προσωρινών πινάκων διοριστέων από το ΑΣΕΠ και το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου 2018.

Κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας η προαναγγελθείσα τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών, με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεπεράσει τον «σκόπελο» των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων καθαριότητας στους ΟΤΑ και τη δημιουργία βουνών σκουπιδιών στους δρόμους.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει πως έως την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων του διορισμών μέσω ΑΣΕΠ, και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν του τέλους Μαρτίου του 2018, οι Δήμοι μπορούν να διατηρήσουν σε οργανικές θέσεις υπηρεσιών όπως η καθαριότητα το σχετικό προσωπικό που απασχολούσαν έως την 7η Ιουνίου 2017.

Προϋπόθεση για τη ρύθμιση, μεταξύ άλλων, είναι η ύπαρξη εξαιρετικού λόγου δημόσιας Υγείας.

Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής, αφού θα έχει προηγηθεί συνάντηση της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον πρωθυπουργό.

Η τροπολογία του Πάνου Σκουρλέτη ορίζει διορία έως τις 31 Ιουλίου στους Δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών, για την αποστολή νέων οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας με την εκτίμησή τους για τις οργανικές ανάγκες αυτών σε κάθε είδους ανταποδοτικές υπηρεσίες σχετικές με την καθαριότητα.

Τονίζει ότι για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων απαιτείται προηγουμένως βεβαίωση της οικονομικής επιτροπής ότι η ετήσια δαπάνη μισθοδοσίας καλύπτεται από τις εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό πιστώσεις για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας «κατά παρέκκλιση του άρθρου 10 παρ. 3 του ν.3854/2007».
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά