Με ριζίτικα και μαντινάδες αποχαιρέτησε η Κρήτη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Με ριζίτικα τραγούδια του Ψηλορείτη, μαντινάδες και μπαλωθιές αποχαιρέτησε την Πέμπτη η Κρήτη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού έφτασε στην τελευταία του κατοικία στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ επάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου σκεπασμένη με την Ελληνική σημαία, ενώ πλήθος κόσμου χειροκροτούσε.

H σορός τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στη συνοικία Χαλέπα έως τη 13.30, στις 15.00 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, και μετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη υποδέχθηκε η κρητική γη μαζί με την αγαπημένη του κατσούνα. Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ ετάφη δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρίκα.



«Σε ευχαριστούμε που μας έμαθες να τιμάμε το λόγο μας, το χρέος μας και την ευθύνη μας, να τιμάμε τις φίλιες μας και να αγαπάμε την Κρήτη» δήλωσε συναισθηματικά φορτισμένη η Ντόρα Μπακογιάννη απευθυνόμενη στο δεύτερο πρόσωπο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Σε ευχαριστούμε είπε, για την πιστή και αισιοδοξία σου ότι όλα θα πάνε καλά για τον τόπο. Όταν σου είπα ότι η χωρά δεν πάει καλά είπες να έχω πιστή στους Έλληνες, τους ξέρεις καλά, η Ελλάδα θα ξανασηκωθεί, μας δίδαξες να πέφτουμε αλλά να μην σπάμε, να ξανασηκωνόμαστε.



«Δεν μετρούσες, δεν βολεύτηκες, δεν χώρεσες ποτέ στις μικρότητες και τους μικρούς, τους λίγους, τα κρυφά. Ήσουν ψηλός και το βλέμμα σου δεν ήξερε πάρα να απλώνεται» είπε ακόμα η κ. Μπακογιάννη.

«Σήκω πάνω, σε χρειαζόμαστε λίγο ακόμα ίσα να μας βγάλεις στο ξέφωτο» δήλωσε δε η πρώην υπουργός.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, χιλιάδες άνθρωποι προσήλθαν να αποχαιρετήσουν τον εκλιπόντα.



«Εργάστηκε για μια δημοκρατική, περήφανη Ελλάδα. Ήταν ηγέτης στον οποίο υποκλίθηκαν πολιτικοί συνοδοιπόροι, αλλά και αντίπαλοι. Δεν έγραψε απλώς τη δίκη του ιστορία. Άφησε το αποτύπωμά του στη νεότερη ιστορία του ελληνικού έθνους. Δεν φτωχαίνει μόνο ο τόπος μας, αλλά όλη η πατρίδα» είπε ο μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος.

Το τελευταίο αντίο στον πρώην πρωθυπουργό είπαν την Τετάρτη το μεσημέρι σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, ο επιχειρηματικός κόσμος και δεκάδες πολίτες που συνέρρευσαν στη Μητρόπολη Αθηνών.
Πηγή: skai.gr