Κολοκυθιά, αλαλούμ ή εσωκομματικά μαχαιρώματα (;) με την τροπολογία των 28 του ΣΥΡΙΖΑ

Με το παιχνίδι της «κολοκυθιάς» προσιδιάζει η διαδικασία γύρω από την τροπολογία 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ποιος θα ασκεί τον πειθαρχικό έλεγχο των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία.

Σίγουρα επίσης προκλήθηκε αλαλούμ, ενώ εγείρονται και ερωτηματικά σχετικά με τη στόχευση της κατάθεσής της ιδίως από τους προκατόχους του Κωνσταντίνου Γαβρόγλου στο υπουργείο Παιδείας.

Ο υπουργός Παιδείας, ανακοινώνοντας ότι δεν την κάνει δεκτή, περιέπλεξε ακόμα περισσότερο το ζήτημα αντί να ρίξει φως στην υπόθεση, καθώς εν ολίγοις υπονόησε ότι η τροπολογία είναι περιττή γιατί απλώς – όπως υποστήριξε – ήθελε να διευκρινίσει ότι υπάρχει ψηφισμένος νόμος από το 1977 που προβλέπει ότι οι πειθαρχικές ποινές επιβάλλονται από τα πειθαρχικά συμβούλια κι όχι από την τριμελή επιτροπή.

Αφενός μεν ο κ. Γαβρόγλου άδειασε διακριτικά τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου προκάλεσε σύγχυση γύρω από το τι τελικά συμβαίνει, καθώς διερωτάται κανείς εάν ο νόμος υφίσταται από το 1977 και όλα είναι τόσο ξεκάθαρα γιατί οι 28 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν μία τροπολογία που κατά τον ίδιο αποτελούσε μία «απλή δήλωση».

Ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου πάντως ανακοίνωσε ότι έχει ήδη εκδοθεί σχετικό δελτίο τύπου από το υπουργείο Παιδείας, που αποσαφηνίζει τα ισχύοντα.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά